Τρίτη 23 Απριλίου 2024
17:01:39

Χαλκίδα

Το δίκαιο και το διπλά ατυχές της παρέμβασης Αυγενάκη

Στον τομέα της τήρησης των υγειονομικών κανόνων και περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Τελικό Χάντμπολ της Κυριακής στο Κλειστό Κανήθου, οι οργανωτές (η ομάδα της ΑΕΚ) και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (η Αστυνομία) απέτυχαν πλήρως.

Για «ανύπαρκτη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής & ασφάλειας» που «δεν περιποιεί τιμή στη διοργανώτρια ΑΕΚ & στον έχοντα την ευθύνη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για τη λήψη & εφαρμογή των μέτρων» κάνει λόγο στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Τέτοιες εικόνες δεν είναι αποδεκτές και επισύρουν συνέπειες».

Προφανώς και ο υφυπουργός έχει δίκιο. Μόνον που είναι από ατυχές έως ύποπτο ότι δεν φαίνεται να επέδειξε την ίδια ευαισθησία σε πρόσφατες αντίστοιχες εκδηλώσεις των οπαδών του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ κ.α.

Και βέβαια, ήταν μεγάλη παράλειψη -που σωστά κατακρίθηκε- ότι στο επίμαχο tweet δεν είπε ούτε ένα μπράβο για το ευρωπαϊκό κύπελλο και του πήρε πάνω από μισή ώρα για να επανέλθει με συγχαρητήρια που πάντως ακούστηκαν κάπως...