Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:08:25

Χαλκίδα

Για «καθαρά διαδικαστικούς λόγους». A win-win situation!!!

Τι ήθελε να πει ο γενικός γραμματέας Υποδομών, όταν διαβεβαίωνε ότι «δεν τίθεται θέμα διοδίων στο δρόμο Χαλκίδα – Σχηματάρι» και συμπλήρωνε: «η ανακίνηση του θέματος έγινε για καθαρά διαδικαστικούς λόγους».
Αρκετή η συζήτηση και η προσπάθεια ερμηνείας αυτών των ...διαδικαστικών λόγων. Όμως, τα πράγματα είναι απλά:

Η παραχωρησιούχος εταιρεία εκδηλώνει εκ νέου τη διάθεση να ενεργοποιήσει το δικαίωμα που της παρέχει η σύμβασή της και να εγκαταστήσει αμφιπλευρικά μετωπικά διόδια στο δρόμο Χαλκίδα – Σχηματάρι.
Όλα φτάνουν στο «παρά πέντε» και με «τη βούλα» των εμπλεκομενων υπηρεσιών (βλέπε το εγκριτικό των κατασκευαστικών εργασιών από την Αστυνομία).
Τα νέα διαδίδονται και ξεκινάει η επανακαλλιέργεια του κλίματος για τα εκ νέου επερχόμενα.
Ο πολιτικός κόσμος της περιοχής σπεύδει για δηλώσεις, συσκέψεις και αγωνιστικά ξεσπάσματα.
Παράλληλα, ο πολιτικός κόσμος της περιοχής απευθύνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου να εισακουστεί το «όχι» του, αλλιώς θα φανεί ολίγος έναντι των τοπικών ψηφοφόρων...
Από το Υπουργείο, χωρίς μεγάλες τζιριτζάντζουλες, ...υποκύπτουν στις πιέσεις των ηρωικών τοπικών πολιτευόμενων και δηλώνουν «δεν τίθεται θέμα διοδίων».
Το τοπικό πολιτικό προσωπικό απευθύνεται πλέον προς τους πολίτες της περιοχής και αυτοδοξαζόμενο, τους μοστράρει το δυναμικό και αποτελεσματικό της αποτρεπτικής του δράσης!
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, η παραχωρησιούχος εταιρεία εμφανίζεται ως αδικημένη, αφού δεν αφήνεται να προχωρήσει το σχεδιασμό της και ως εκ τούτου ζημιώνεται...
Φιλεύσπλαχνη -όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους- η Κυβέρνηση, κατανοεί και στηρίζει. Βγάζει απόφαση για οικονομικό ποσόν που αποδίδεται στην παραχωρησιούχο εταιρεία, ωσάν ρήτρα για την παρεμπόδισή της στην εξέλιξη του όλου σχεδιασμού της σύμβασης παραχώρησης!...

Αυτή είναι οι «καθαρά διαδικαστικοί λόγοι» για τους οποίους ανακινήθηκε το θέμα των διοδίων. Όπως συνέβη το 2018 και όπως θα συμβεί και την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά.
Το τοπικό πολιτικό προσωπικό επιτυχημένος εκφραστής των συμφερόντων της περιοχής. Η κυβέρνηση με ευήκοον ους στα ζητούμενα των απλών πολιτών. Και η υψηλή επιχειρηματικότητα, σταθερά προσανατολισμένη στο κρατικό χρήμα.
A win win situation!!!