Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
02:47:08

Χαλκίδα

Τα είπα - ξείπα της Μιντζιφίρη, καλώς καμωμένα ;

Κατά χρονική σειρά, οι διαφορετικές τοποθετήσεις της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Ελένης Μιντζιφίρη όσον αφορά στους ισχυρισμούς-καταγγελίες της σε βάρος διευθυντών/-τριών σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της:

1. Σε απαντητικό mail της προς τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Δημ. Δεμερτζή, η Μιντζιφίρη καταθέτει τις κατηγορίες:
« ...Οι διευθυντες/-ντριες που έχουν «πρόβλημα» κι έρχονται σε εσάς, είναι αυτοί που τους «χάλασα» την σούπα, να μιλήσουμε και στην «λαϊκή».
- Είναι αυτοί που εισέπρατταν από καφέ μίζες για να αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες των σχολείων τους για να μην αγοράζουν από τα κυλικεία των σχολείων αλλά από τα εκτός αυτών, μη υπολογίζοντας την ασφάλεια και την ακεραιότητα των μαθητών τους.
- Είναι αυτοί που έκοβαν τιμολόγια χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες με τουριστικά λεωφορεία, «φεύγοντας» χρήματα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ στην πραγματικότητα τις εκδρομές τις κάλυπταν οικονομικά οι ίδιοι οι μαθητές.
- Είναι αυτοί που πρώην υπάλληλοι και όχι μόνο, τους ζητούσαν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς των σχολείων τους και να τα δίνουν χωρίς κανένα στοιχείο κι έτσι φαίνονται κάποιοι ακόμη και με χιλιάδες ευρώ στα «χέρια» τους -αέρα-.
Αυτά λοιπόν. έχουν εκλείψει επί της θητείας μου...»

2. Αντιδρώντας σε δημοσίευμα του thepolisproject.gr με τίτλο «Eίτε με τα στοιχεία στον εισαγγελέα είτε στο σπίτι της», η Μιντζιφίρη στέλνει mail, στο οποίο διαβεβαιώνει:
«...Και στοιχεία υπάρχουν και αρμοδίως θα σταλούν, μείνετε ήσυχος», όπως αποδεικνύεται και στη φωτογραφία

[ Στο ενδιάμεσο, η δήμαρχος Έλενα Βάκα στη συνάντησή της με το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν αμφισβήτησε τη διατύπωση των κατηγοριών (βέβαια, προφυλάσσοντας εαυτόν, διαχώρισε τη θέση της; «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη της κάτι μεμπτό, δεν έχει καταγγελίες, ούτε ονόματα») απλώς προσπάθησε να τις υποβαθμίσει, χαρακτηρίζοντας ως ...ιδιωτική συζήτηση, μια έγγραφη ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ανάμεσα σε δυο θεσμικά πρόσωπα και να περιορίσει τις συνέπειες σε επίπεδο Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου... ]

3. Σε ανάρτησή της, απευθυνόμενη στην ΕΛΜΕ, η Μιντζιφίρη διαψεύδει εαυτόν:
«...Δεν διατύπωσα καμία «σοβαρή καταγγελία κατά κανενός συναδέλφου Διευθυντή, Διευθύντριας». Η αναφορά στα ΜΜΕ αποτελεί κλασσική μεθοδολογία χρήσης αποσπασματικού «κειμένου» άσχετου με την υποτιθέμενη ουσία της συζήτησης. Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δεν έχω σήμερα κανένα στοιχείο εναντίον κάποιου συναδέλφου Διευθυντή – Διευθύντριας. Και φυσικά εκ της θεσμικής μου θέσης και ρόλου θα είχα κάνει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια αν είχα διαπιστώσει οτιδήποτε τεκμηριωμένα μεμπτό.»
( Για να προσθέσει πάντως, αφού δεν μπορεί να μεταβάλλει εαυτόν:
«Αναρωτιέμαι, γιατί λοιπόν φωνάζει η ΕΛΜΕ και μου προτείνει να ασχοληθώ με τα θεσμικά καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής; Ξέρει μήπως πράγματα που προς το παρόν αγνοώ και εκ του θεσμικού ρόλου πρέπει να διερευνήσω;» )

Θα μπορούσε απλώς η περίπτωση να ενταχθεί στην κατηγορία «ότι του φανεί...»!

Όμως πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο... που διατύπωσε ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος δημοσίων λειτουργών... που βγάζει ανόητα θύματα των μέσων ενημέρωσης τους διευθυντές/-τριες των σχολείων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τον προϊστάμενο Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας... που αρνείται απολογισμό στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, γιατί δεν της αναγνωρίζει αρμοδιότητα... που άλλα λέει εδώ, άλλα εκεί και άλλα παραπέρα..

Έτσι θα προσπεράσουν: η δήμαρχος τα «κόλπα» της συνεργάτιδάς της; τα υπόλοιπα μέλη της Σχολικής Επιτροπής τον παραμερισμό τους; το σύνολο νυν και πρώην διευθυντών/-τριών τη «λάσπη»;