Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:53:24

Χαλκίδα

Ο Παγώνης θέλει τώρα αυτό που έκανε ο Ζεμπίλης και ο ίδιος δεν συνέχισε…

  • Κατηγορία Σχολια

Έγγραφο προς τη ΔΕΗ με το οποίο ζητούσε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υπογειοποίηση του υπέργειου δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έστειλε τον Απρίλιο του 2017, χωρίς ανταπόκριση, ο τότε δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.
Σήμερα, μετά τη δημόσια συζήτηση με αφορμή τις καταστροφές στα δίκτυα και τις διακοπές ρεύματος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ο Χρ. Παγώνης ζητάει από τη νυν δήμαρχο Έλενα Βάκα να το αξιολογήσει στις προτεραιότητές της και να επαναφέρει το αίτημα.

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει για τη χρησιμότητα της υπογειοποίησης του δικτύου. Παρ' όλο που οι καταστροφές σαν κι αυτές στη Βόρεια και Βορειοκεντρική Εύβοια ή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, δεν αφορούν στον καθαρά αστικό χώρο. Αφού, δεν παύει η αποξήλωση των στύλων ηλεκτροφωτισμού να απελευθερώνει τα πεζοδρόμια και να βελτιώνει την αισθητική του τοπίου.

Αυτό που όμως θα έπρεπε να θυμάται και αναγκαζόμαστε να του θυμήσουμε του Χρήστου Παγώνη, είναι ότι η υπογειοποίηση του δικτύου στο κέντρο της Χαλκίδας, είχε ξεκινήσει από τον προκάτοχό του Θανάση Ζεμπίλη.
Το 2011 και το 2012, βάσει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και ΔΕΗ περί «αισθητικής αναβάθμισης δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» (με ισόποση εξ ημισείας χρηματοδότηση) υπογειοποιήθηκε το δίκτυο σε οδούς του κέντρου της πόλης: στην Αβάντων (από όπου και η φωτογραφία, σε όλη τη διαδρομή της), στη Μπαλαλαίων, στη Μιχ. Κακαρά, στην Καραμουρτζούνη κ.α. ενώ στην Αντωνίου και στη Νεοφύτου (από την Αγορά έως το 4ο Δημ. Σχολείο) τοποθετήθηκε αξονικός φωτισμός.

Το συμπέρασμα: Το αίτημα της υπογειοποίησης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, είχε τεθεί νωρίτερα επί δημαρχίας Ζεμπίλη. Ο Παγώνης που ακολούθησε, δεν συνέχισε το έργο του Ζεμπίλη! Και όταν σκέφτηκε να το ξαναρχίσει –με την απόσταση που θα το έκανε να φαίνεται δικό του-, αυτός δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τη ΔΕΗ, δεν μπόρεσε να προχωρήσει . Κι έμεινε με το γράμμα στο χέρι, που τώρα το δημοσιοποιεί ως ...δράση!;

Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε αυτόν τον τομέα υστέρησε. Επιβεβαιώνοντας έναν ακόμη λόγο για την καταψήφισή του, από την οποία δεν μπορεί να συνέλθει...