Παρασκεύη 09 Ιουνίου 2023
18:29:42

Χαλκίδα

Θα υπουργοποιηθεί και πάλι ο Βαγγέλης Αποστόλου ;

  • Κατηγορία Σχολια

Η Ευβοϊκή εκκρεμότητα ως προς το νέο κατάλογο του πολιτικού προσωπικού που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, συνοψίζεται στο ερώτημα: Ο Βαγγέλης Αποστόλου θα υπουργοποιηθεί και πάλι;

Το όνομά του δεν «παίζει» στις αναφορές - πιθανολογήσεις των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Όπως όμως, δεν αναφέρεται και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Ίσως γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν συγκαταλέγεται στα top για τα οποία γίνεται σκληρός «διαγκωνισμός». Κι ας είναι από τα σημαντικότερα, εάν πιστέψουμε τους προβαλλόμενους σχεδιασμούς όλων των κομμάτων για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και τον πρωτεύοντα ρόλο της στην επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο λόγος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μιας και επανυπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστόλου, κατ΄ουσία, μόνον αυτό μπορεί να αφορά. Δεδομένου ότι ο Ευβοέας βουλευτής είναι ο specialist του ΣΥΡΙΖΑ στα του αγροτικού τομέα.

Η 7μηνη παρουσία του στο Υπουργείο, ήταν επιτυχής [κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020 & το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας για την περίοδο 2014-2020, συνολικής κοινοτικής συμμετοχής ύψους 5 και πλέον δισεκατ. ευρώ και παράλληλα, ετοίμασε βασικά νομοσχέδια, όπως αυτά για τις Βοσκήσιμες Γαίες & τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς]
Συνοδεύτηκε δε, από καλή συνεργασία με τον υφυπουργό του Παναγιώτη Σγουρίδη των ΑΝΕΛ και από την απουσία οποιασδήποτε καταγγελίας ή υπαινιγμού σε ζητήματα ηθικής.

Αλλά και σε κομματικό επίπεδο, ο «προεδρικός» Βαγγέλης Αποστόλου ήταν αυτός που στην προεκλογική περίοδο «αλώνισε» την ύπαιθρο της χώρας, συμβάλλοντας στη νικηφόρα εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την καλή επικοινωνία και αποδοχή από τον αγροτικό κόσμο, που αποτελεί αξιοπρόσεκτο εκλογικό παράγοντα και τη δεδομένη στιγμή ήταν (και είναι) ιδιαίτερα ανήσυχος.

Θετική αξιολόγηση έργου και προσωπική-κομματική επιβράβευση, πιθανολογείται ότι επαρκούν ώστε να επανατοποθετήσουν τον Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει... είτε εάν δεν φτάσουν οι άλλες «καρέκλες» για κάποιους «κορυφαίους», είτε εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζητήσει το Υπουργείο, στο πλαίσιο της «μοιρασίας» στη νέα κυβερνητική συνεργασία, για λογαριασμό του βουλευτή του από το Θεσσαλικό κάμπο (Λάρισα), Βασίλη Κόκκαλη.