Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:18:20

Χαλκίδα

Όφειλες να ‘σαι εκεί, μόνον ως πρώτος και βουλευτής;

  • Κατηγορία Σχολια

Προ ημερών, σε ότι αφορά στις περιπτώσεις των πιθανών υποψηφίων για την πρώτη θέση στη λίστα της ΛΑΕ στην Εύβοια, το thepolisproject, μεταξύ άλλων έγραφε:
«...Η παρουσία Μπασινά στην ιδρυτική συνέλευση (αν και δεν είχε συνυπογράψει την πρόσκλησή της) και η συμμετοχή του στο προεδρείο της, δείχνουν ότι ήθελε το χρόνο του, έκανε τις επαφές – συζητήσεις του, το θέλει και το προσδοκά. Το ερώτημα είναι: Εάν δεν είναι 1ος στη λίστα, θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο;...».

Το ερώτημα δεν ήταν τυχαίο. Αφού υπήρχαν οι σχετικές πληροφορίες για τα «θέλω» και «ζητώ» του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Με τις «δάφνες» του συνεργαζόμενου τον περασμένο Ιανουάριο με τον ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησε με το 3ο Μνημόνιο και «τα 'σπασε» μαζί του, με την «προίκα» του μηχανισμού του Εργατικού Κέντρου, με την «ομπρέλα» των «Αριστερών Ριζοσπαστών Σοσιαλιστών» (ομαδοποίηση πρώην ΠΑΣΟΚων συνδικαλιστών) και με προσωπικό promotion από του γνωστούς και μη εξαιρετέους Φωτόπουλο και Καλφογιάννη στον ίδιο τον Λαφαζάνη,... ο Στέφανος Μπασινάς επιχείρησε να κατακτήσει την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στην Εύβοια και μαζί, τη βουλευτική έδρα που πιθανά θα συνεπαγόταν.

Η τελική ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, φέρνει στην πρώτη θέση τον Θοδωρή Ρουμελιωτάκη.
[ Στο ίδιο πρόσφατο άρθρο του thepolisproject, είχε γίνει η σχετική πρόβλεψη: «Προγνωστικά; Προσωπικά, θα στοιχημάτιζα μια μικρή μίζα υπέρ Ρουμελιωτάκη.» ]

Με τον Στέφανο Μπασινά να βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίου, με δική του επιλογή.
Επιβεβαιώνοντας εκ των υστέρων το δίλλημα που είχε θέσει: «Είτε 1ος και σας φέρνω στη μάχη, στο πλευρό σας, τα φουσάτα μου είτε αλλιώς, ξεχάστε τα!».

Στάση που χαρακτηρίζεται εκ των πραγμάτων ως παραγοντίστικη και καιροσκοπική.

Στάση που πολύ απέχει από έννοιες (πολιτικές και κοινωνικές που συμπλέουν), όπως Αριστερά, Ηθική, Αγώνας, Συλλογικότητα.

Και βέβαια, η στάση Μπασινά πολύ απέχει από τα λόγια και τα νοήματα που εξέφρασε στην τοποθέτηση που έκανε (όπως δημοσιεύτηκε στο newsbomb) στη συνάντηση με τον Λαφαζάνη.
Είπε: «Οφείλουμε να είμαστε εδώ, γιατί το οφείλουμε στη δημοκρατία μας, στον πατριωτισμό μας, στην εθνική μας κυριαρχία και γενικά στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε χωρίς δογματισμούς και περιχαρακώσεις. Σε αυτόν τον περήφανο λαό θα επιστρέψουμε την υπερηφάνειά του. Καλό αγώνα και να είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι πρέπει να αγωνιστεί για να νικήσει».

Προφανώς, εννοούσε «όφειλα να 'μουν εδώ, μόνον ως πρώτος στο χωριό και βουλευτής στην πόλη»!...