Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:06:50

Χαλκίδα

Κυνήγι ψήφων στα περάσματα των «αποδημητικών» αλλοδαπών

  • Κατηγορία Σχολια

Μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από τους μέχρι τότε αντι-Μνημονιακούς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μειώνονται οι δυνατότητες αντιπολίτευσης (το «ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής» δεν αποτελεί παρά ενδοσυστημικό διαγκωνισμό) μεταξύ των κομμάτων.
Έτσι, κάποιοι, θεωρώντας ότι ανακαλύπτουν πεδίο αντιπολίτευσης λαμπρό, επιλέγουν να ανεβάσουν στην προεκλογική ατζέντα και να «κάνουν παιχνίδι» με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Θέλοντας να χαϊδέψουν τα ανακλαστικά του κόσμου και υποβοηθούμενοι από τα μέσα ενημέρωσης, ουσιαστικά εντείνουν τη ξενοφοβία, επιτείνουν τον φόβο και την ανασφάλεια, καλλιεργούν τις προκαταλήψεις και τη συκοφάντηση.
Τραυματίζοντας έτσι ένα ευαίσθητο ζήτημα (που ξεπερνάει τη χώρα μας και αφορά σε όλη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, με μια ροή που δεν ανακόπτεται και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί, με μια δυναμική παραγωγής και μετακίνησης που έχει καταργήσει στην πραγματικότητα τόσο τους Κανονισμούς του Δουβλίνου όσο και τη Συνθήκη του Σένγκεν) και...
...Απευθυνόμενοι στα πιο ακραία λαϊκιστικά-μικροαστικά ένστικτα, στα ίδια ακριβώς που στοχεύει ψηφοθηρώντας η ρατσιστική «Χρυσή Αυγή», δουλεύοντας τελικά –ασυνείδητα ή συνειδητά και πάντως, ανεύθυνα- προς το συμφέρον της.

Οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες, που όσο κι αν τοποθετούνται στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο δεν πείθουν για την αντισυστημικότητά τους (οι φασιστικές οργανώσεις αναπτύσσονται σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού για να βάλουν «στο γύψο» την αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, να αποπροσανατολίσουν υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον «διπλανό» μας και τον «ξένο», δημιουργώντας έναν ενδοταξικό εμφύλιο των φτωχών και αδυνάμων) για λόγους και ιδεολογικούς και ψηφοθηρικούς, δεν χάνουν την ευκαιρία .
Το στοίχημα της αύξησης των ποσοστών της «Χρυσής Αυγής» (πέραν της όποιας αιμοδοσίας από τη διάλυση του ΛΑΟΣ) «παίζεται» στις ευαίσθητες περιοχές που υποδέχονται τους μετανάστες και πιέζονται από την ένταση της ροής τους, την αδυναμία οργανωμένης φιλοξενίας τους και την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι' αυτό δεν πολυβλέπουμε στην Εύβοια τον Νίκο Μίχο.
Μαζί με τους ομοϊδεάτες του, περιοδεύει στα Ελληνικά νησιά.
(Στη φωτογραφία με Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και άλλους, στην Κω.)
Σε έναν Αύγουστο - Σεπτέμβριο με το φωτεινό πρόσωπο του καλοκαιριού στα νησιά να θαμπώνει από το δάκρυ για τη δυστυχία των κατατρεγμένων προσφύγων αλλά και να σκοτεινιάζει από τη σκιά της μπότας των κυνηγών ψήφων (αλλά και κεφαλών μεταναστών, κατά την επίδικη δικογραφία)!...