Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
11:33:40

Χαλκίδα

Το μόσχο το σιτευτό για την επιστροφή Συμεών;

  • Κατηγορία Σχολια

Χαμός επικρατεί σε πολλούς Νομούς της Χώρας όσον αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και την ενδεχόμενη αλλαγή κατάταξης των υποψηφίων σε αυτά. Με την Εύβοια να αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτού του κακού χαμού.
Η εμφάνιση του Συμεών Κεδίκογλου στην προεκλογική συγκέντρωση της Χαλκίδας και τα φιλιά που αντάλλαξε με τη Φώφη Γεννηματά αλλά και η παρουσία του στην κεντρική εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 41α γενέθλια του κόμματος, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο πρώην βουλευτής αποχαιρέτησε το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, με το οποίο είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και αποδέχθηκε νωρίς και από τους πρώτους, την πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για «ενότητα», «επιστροφή πίσω στο κοινό σπίτι» και «νέα αρχή».
Η απλή σκέψη ότι «το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβαίνει σ' αυτές τις εκλογές αλλά και να κατέβαινε, πιθανότατα δεν θα είχε τύχη», έγινε γρήγορα μέσα στο μυαλό του Συμεών Κεδίκογλου, όπως –έχοντας κάνει το άνοιγμά του από τις ημέρες του δημοψηφίσματος- γρήγορα πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην αγκάλη του ΠΑΣΟΚ.
Απλός στρατιώτης στο προσκλητήριο της παράταξης; Ε! κανέναν δεν έβλαψαν τα αξιώματα... Άρα, όχι μόνον στην αγκάλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και στη λίστα του στην Εύβοια. Με ζητούμενο βέβαια την πρώτη θέση αυτής της λίστας και τη βουλευτική έδρα που θα μπορούσε υπό συνθήκες να συνεπάγεται!
Και εδώ αρχίζει ο χαμός: «Δηλαδή, εμείς που μπήκαμε στο ψηφοδέλτιο όταν όλα τα 'τρωγε η μαρμάγκα, τι είμαστε; Οι χρήσιμοι ηλίθιοι του ανανήψαντος;» είπαν με μια φωνή οι υποψήφιοι του Ιανουαρίου.
Και το 'στειλαν το μήνυμα: «Στην περίπτωση που υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στη σειρά κατάταξης τότε, θα μας ψάχνετε...»!
Με πολλά κομματικά στελέχη σε επίπεδο Νομού, επίσης, να γνωστοποιούν την αντίδρασή τους στην προοπτική της κοπτάτσιας από την ηγεσία και της τοποθέτησης του επανακάμψαντος Συμεών Κεδίκογλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, οι πληροφορίες θέλουν τον Συμεών Κεδίκογλου να έχει κλείσει τη συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά και να τοποθετείται (όπως π.χ. στην Πιερία ο Αμοιρίδης) πρώτος στην εκλογική λίστα.

Τα ερωτήματα πολλά:
- Θα λειτουργήσουν τα ανακλαστικά του Βαγγέλη Βενιζέλου (το γινάτι του οποίου στην περίπτωση του ναυαγίου της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου, αποδείχθηκε πιο δυνατό από τα «θέλω» της Γεννηματά), που από το βήμα της προεκλογικής του ομιλίας στη Χαλκίδα τον Ιανουάριο, είχε καταγγείλει τον Συμεών Κεδίκογλου ως -παρά την τιμή που του έκαναν οι Ευβοείς με την ψήφο τους αλλά και ο ίδιος με την υπουργική θέση που του έδωσε- «υπονομευτή της παράταξης»;
- Θα επιμείνει η Φώφη Γεννηματά, γέννημα και θρέμμα η ίδια του κληρονομικού δικαίου να στηρίζει έναν ακόμα από το σινάφι της οικογενειοκρατίας;
- Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια ή μήπως, περιττεύει στη «βασιλεία» της νέας προέδρου; Κι εάν συνεδριάσει, τι θα αποφασίσει στην περίπτωση;
- Οι του ψηφοδελτίου των περασμένων εκλογών, θα κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους;
- Και εν τέλει, πόσο θα στοιχίσει εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια όλη αυτή η αναστάτωση και η ένταση για το βόλεμα του Συμεών Κεδίκογλου;