Σαββάτο 02 Μαρτίου 2024
00:08:07

Χαλκίδα

Παράβλεψη που προδίδει την άγνοιά τους!

  • Κατηγορία Σχολια

Δύο Golden Globes («Χρυσές Σφαίρες») για την ταινία του «The Holdovers» («Τα παιδιά του Χειμώνα» ο ελληνικός τίτλος) κέρδισε ο Alexander Payne (Αλεξάντερ Πέιν), ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έδωσε το «παρών» στην τελετή έναρξης του (2ου) Evia Film Project, στον κινηματογράφο «Απόλλων» στα Λουτρά Αιδηψού, με την προβολή και παρουσίαση από τον ίδιον στο κοινό παλαιότερης ταινία τους, με θεματολογία ταιριαστή με την στα καθ' ημάς «πράσινη» δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο / Αλέξανδρος – Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ελληνο-Αμερικανός (όπως αυτοσυστήνεται) δεύτερης γενιάς, που το 2015 παντρεύτηκε με την αγαπημένη του στο πατρογονικό Αίγιο, στο οποίο έγινε επίτιμος δημότης και από το 2022 έλαβε την Ελληνική υπηκοότητα, ποτέ δεν έκρυψε την έλξη και τη βαθιά αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο των δικών του.
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, κάτοχος δύο Oscars και πολλών άλλων βραβείων (Golden Globes, BAFTA κ.α.) από το 1996, όταν κέρδισε το βραβείο σεναρίου για την ταινία «Πολίτης Ρουθ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δεν σταμάτησε να μας επισκέπτεται για να παρουσιάσει και εδώ τις ταινίες του που διακρίνονται διεθνώς, δεν έπαψε ποτέ να μιλάει για τις Ελληνικές ρίζες του σε κάθε απονομή βραβείου του.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις δηλώσεις-ανακοινώσεις τους έμειναν μόνον στη διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου (για τον οποίον έχει σηκωθεί πολύς θόρυβος και δικαίως, με τους ίδιους πάντως πιθανότατα να τον αγνοούν από τον «Κυνόδοντα» μέχρι την «Ευνοούμενη») και δεν βρήκαν ούτε κουβέντα για τον έτερο συμπατριώτη.
Παράβλεψη; Ασυζητητί! Απρέπεια; Το λιγότερο!
Λόγω άγνοιας; Προφανώς! Λόγω απουσίας καλλιέργειας, ειδικά των διοικούντων τον Πολιτισμό και των επιτελείων τους; Προφανέστατα!