Κυριακή 19 Μαϊου 2024
11:34:22

Χαλκίδα

Μαρκόπουλος: Αγνοεί ή αρνείται την πραγματικότητα

  • Κατηγορία Σχολια

Μαρκόπουλος κατά Prorata για τη δημοσκόπηση που δείχνει Σπανό

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PRORATA ΓΙΑ STAR ΛΑΜΙΑΣ: ΣΠΑΝΟΣ ΜΑΚΡΑΝ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σπανός 39% - Γκλέτσος 19% - Μαρκόπουλος 6% - Μπασδέκης 4% - Αποστολίδης 3% - Δεν ψηφίζω 4% - Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 25%.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που διεξήγαγε η Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού Star της Λαμίας.
Που με τις σχετικές αναγωγές φέρνουν τον Φάνη Σπανό πάνω από το 43% και εκ νέου Περιφερειάρχη από την κάλπη της πρώτης Κυριακής.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ PRORATA ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που διεξήγαγε η Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού Star της Λαμίας, μπήκε στο στόχαστρο του Κώστα Μαρκόπουλου.

Αφήνοντας στο απυρόβλητο το κανάλι που την παρήγγειλε, επιτέθηκε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων, χαρακτηρίζοντας την ως «αδιάβαστη και πιθανά πιεσμένη».
Εκτιμώντας ότι «ο Κώστας Μαρκόπουλος δεν γίνεται να είναι άγνωστος στο 30% των πολιτών της Εύβοιας, με 3 ιατρεία στον Νομό και 12 χρόνια εκλεγόμενος Βουλευτής και Υπουργός», αναρωτήθηκε εάν «άραγε το δείγμα των ανθρώπων της έρευνας ήταν τυχαίο ή μη;», αξιολόγησε την έρευνα ως «απόλυτα ασύμβατη με ότι συμβαίνει γύρω μας», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν είμαστε ιθαγενείς να πιστεύουμε στα καθρεφτάκια», αποφάνθηκε ότι «με τις εκλογές η έρευνα θα αποδειχθεί απίστευτα κάλπικη» και προανήγγειλε –τότε- προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΓΝΟΕΙ Ή ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και μπορεί ο Κώστας Μαρκόπουλος να επιχειρεί να πικάρει την εταιρεία, προσάπτοντάς της πως είναι «σίγουρα επηρεασμένη από τις κακές συμβουλές που έδωσε στην Κουμουνδούρου και οδήγησε στην ήττα», ωστόσο είναι η τακτική του ίδιου που θυμίζει έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ της ήττας.

Έχοντας αποφασίσει από πολύ καιρό για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχη, χρησιμοποίησε τον χρόνο μέχρι τις εκλογές, όχι για πολιτικές προτάσεις (που θα έπρεπε να είναι και πολλές και τολμηρές προς ανατροπή του καθεστωτισμού που περιγράφει) αλλά για ένταση και επιθετικότητα, με συνεχείς καταγγελίες και παρατεταμένη καταστροφολογία. Αγνοώντας ότι το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης έχει εν πολλοίς γαληνέψει, ότι το λαϊκό αίσθημα έχει μετεξελιχθεί σε όραμα θετικής προσδοκίας και ότι η μεγάλη πλειοψηφία, θέλει να πάει παρακάτω, αναζητώντας αξιόπιστες λύσεις από αξιόπιστα πρόσωπα. Οι πολίτες-ψηφοφόροι δεν πείθονται απλώς ακούγοντας ότι «ο απέναντι είναι κακός». Περιμένουν να ακούσουν με ποιο σχέδιο εσύ θα είσαι καλύτερος. Συνθήκες που προφανώς δεν δύναται να υποστηρίξει. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένει στην ένταση. Αυτός είναι ο λόγος όμως, που και οι πάρα πολλοί σταμάτησαν (το αντιλαμβάνεται;) να τον ακούν!

Ο ίδιος, αρνείται να διαπιστώσει το προφανές, την κυριαρχία Σπανού στο χώρο του πολιτικού κέντρου, προς τον οποίο έχει επεκταθεί ο συνδυασμός του.
Όπως, δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να παραδεχθεί ότι το γενικότερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και στην Περιφέρεια, βελτιώθηκε σημαντικά την τελευταία τετραετία.
Όταν αρνείσαι όμως να αντικρίσεις την πραγματικότητα, δεν μπορείς και να την αντιμετωπίσεις!

Παράλληλα, οι επιλογές του στα πρόσωπα που κλήθηκαν στο ψηφοδέλτιό του, πλην λίγων εξαιρέσεων, δεν πείθουν!

Ενώ, δεν φαίνεται να κατανοεί και την αναντιστοιχία της ταυτότητάς του (δηλ. αυτού που είναι) με τη δημόσια εικόνα του (δηλ. της αντανάκλασής της στα μάτια των άλλων). Υπερεκτιμά τις ικανότητες και τις δυνατότητες του, οπλισμένος με εγωισμό και οίηση και δεν συνειδητοποιεί ότι η όποια ακτινοβολία διέθετε και τον οδήγησε στις παρελθούσες εκλογικές επιτυχίες –σημειωτέον, σε επίπεδο Εύβοιας και όχι της πολυπληθέστερης και άγνωστης Στερεάς-, έχει πλέον ξεθωριάσει για τα καλά!

Όταν ο Κώστας Μαρκόπουλος δηλώνει ότι «ο Φάνης Σπανός και η παρέα του στις 8 Οκτωβρίου θα είναι παρελθόν για την Στερεά», ρήση που μεταφράζεται είτε ότι κάποιος άλλος από τον Σπανό θα κερδίσει τις εκλογές με πάνω από 43% την πρώτη Κυριακή είτε ο Σπανός θα βρίσκεται έξω από τη δυάδα που θα αντιπαρατεθεί τη δεύτερη Κυριακή, καθιστά φανερό ότι βρίσκεται σε σύγχυση.
Μια τέτοια πρόβλεψη-προοπτική δεν δείχνει να έχει τύχη ούτε καν για τις 15 Οκτωβρίου!...