Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικήτρια, από πριν στηθούν οι κάλπες!...

Εξαιρετικά πλησίον του περιβάλλοντος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η δικηγόρος.
Δείγμα της «ευλογίας» Γεωργιάδη στο πρόσωπό της, ήταν αρχικά η τοποθέτησή της στο ΔΣ του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠ.Ε) του Υπουργείου Ανάπτυξης, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, χωρίς να είναι γνωστόν εάν έχει και πόση αμοιβή γι' αυτή τη συμμετοχή της.

Όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μετέπειτα προσοδοφόρα σχέση της με το ΔΣ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ΑΕ –που από το Νοέμβριο του 2020 υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης- και της έχει προσφέρει μέχρι τώρα:
- Το Δεκέμβριο του 2021, σύμβαση (που δεν αναρτήθηκε ποτέ στη «Διαύγεια») με αντικείμενο την παροχή «εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών και συμβουλών σε θέματα Δημοσίου, Διοικητικού, Εμπορικού και Ποινικού Δικαίου», 2ετούς διάρκειας και αμοιβής 60.000 ευρώ.
- Μεσούσης δε της εν λόγω σύμβασης, υπέγραψε δύο ακόμη συμβάσεις (που επίσης δεν αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια»), με αμοιβή 15.000 ευρώ για την κάθε μία, για νομική έρευνα και μελέτη αντικειμένων που περιλαμβάνονταν στη θεματολογία (π.χ. για τη δημιουργία Μουσείου της ΕΑΒ, όταν βρίσκεται σε εφαρμογή σχέδιο ιδιωτικοποίησής της) για την οποία πληρωνόταν!...
Δηλαδή, σε 13 μήνες, εισέπραξε από την ΕΑΒ κατ' ελάχιστον (αφού οι μη αναρτήσεις στη «Διαύγεια», δεν επιτρέπουν την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας) 90.000 ευρώ.

Το αποκορύφωμα βέβαια της «χρυσοφόρας» πορείας της ήρθε αυτόν το Μάρτιο (μόλις ένα μήνα πριν την προκήρυξη των εκλογών) : Υπέγραψε παράταση της σε ισχύ πρώτης σύμβασής της, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2026, βάσει της οποίας θα λαμβάνει μέχρι και 60.000 ευρώ το έτος ενώ περιλαμβάνεται και πρόνοια για μετατροπή της σχέσης εργασίας της με την ΕΑΒ (εάν δεν καταγγελθεί) σε αορίστου χρόνου!!!
Ανεβάζοντας το δυνητικό αποτέλεσμα των αμοιβών της στην 5ετία σε 300.000 ευρώ!.....

Τελικά, η αποτυχία της δικηγόρου Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη στις εθνικές εκλογές του 2019, όταν ήρθε τελευταία στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, με μόλις 2.576 ψήφους, δεν της βγήκε σε κακό!...

Και με αυτόν τον γνώμονα προφανώς προχώρησε στην εκ νέου βουλευτική υποψηφιότητά της.
Ως ξεπλήρωμα της δημιουργηθείσας υποχρέωσης και έμπρακτη ευχαριστία για τις αμοιβές που της εξασφαλίστηκαν...
Χωρίς να νοιάζεται για το ποια θέση θα καταλάβει και εάν θα ξεπεράσει τους σταυρούς του 2019.

Ζητούμενό της –πέρα από τους συσχετισμούς που δεν ανατρέπονται- δεν μπορεί παρά να είναι το να διατηρήσει την «καλή και καλοπληρωμένη» -κατά πως το έχει ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δουλειά της!...
Αλλά κι αν ακόμη ο στόχος της δεν εξυπηρετηθεί από το συνολικότερο εκλογικό αποτέλεσμα, η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη θα μπορεί να νιώθει ήδη ως η νικήτρια της 4ετίας που ολοκληρώνεται!

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.