Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια συνεργασία που έχει και μέλλον!...

Ο Σίμος Κεδίκογλου απουσίαζε –ακούσια- από την υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Μητρόπολης και Περιφέρειας για ένταξη της Πράξης «Αποπεράτωση έργου ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου» στα έργα Δημοσίου χαρακτήρα του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD 2023-27 Κεντρικής & Βόρειας Ευβοίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Όμως, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, με την ευθυκρισία που τον διακρίνει και την παρρησία που τον χαρακτηρίζει, (ανα-)γνωρίζοντας ότι αυτός ήταν ο οποίος ενήργησε αποτελεσματικά για την εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων ώστε να ενταχθεί προς χρηματοδότηση και η πρόταση της Μητρόπολης, φρόντισε να αποδώσει τα του Υφυπουργού στον Υφυπουργό:
«Αναφέρθηκε ευγνωμόνως στον Ευβοέα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου, για την σχέση του με τον Όσιο και την βοήθειά του ΚΑΙ για το έργο αυτό» αναγράφεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η (και έχει τη σημασία του, όχι η Μητρόπολη αλλά η προσκαλούσα στην τελετή συνυπογραφής) Περιφέρεια.

Με τον Μητροπολίτη επιπρόσθετα, συνοδευόμενο από τα μέλη του Δ.Σ. του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, λίγες ημέρες μετά, να επισκέπτεται τον Υφυπουργό στο γραφείο του στην Αθήνα για να του εκφράσει και κατά πρόσωπο «θερμότατες ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή του ΚΑΙ όσον αφορά στην εξασφάλιση των χρημάτων για την ολοκλήρωση της αναπλάσεως του πάρκου του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου στο Νέο Προκόπι.»

Με αυτό το διπλό «και» να δηλώνει τη σταθερή συνεργασία των δύο πλευρών για θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Εύβοια.
Μια συνεργασία με παρελθόν (όπως πιστοποιεί η -κάποιων ετών- φωτογραφία), παρόν μα και μέλλον!
Όπως πρόθυμα βεβαιώνει ο Σίμος Κεδίκογλου και όπως δηλώνει η έμπρακτη και δημόσια αναγνώριση της στάσης του από την Τοπική Εκκλησία.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.