Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
07:28:33

Χαλκίδα

Η μικροπολιτική Κεδίκογλου θέτει σε κίνδυνο το Master Plan του ΟΛΝΕ

  • Κατηγορία Σχολια

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου με το «δεν πρόκειται να γίνει η μεταφορά της Ιχθυόσκαλας», που είπε στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας, κάνει μικροπολιτική, θέλοντας να ικανοποιήσει ψηφοθηρικά τους εμπλεκόμενους στον μικρόκοσμο της Ιχθυόσκαλας, που δεν επιθυμούν να ξεβολευτούν...
Ακόμη όμως και σε αυτό το επίπεδο, παραβλέπει τον ακόμη μεγαλύτερο αριθμό των πολιτών της περιοχής Κανήθου που από χρόνια ζητούν τη μεταφορά της οχλούσας Ιχθυόσκαλας!

Επί της ουσίας:
Η «διάψευση των σεναρίων περί μεταφοράς της Ιχθυόσκαλας», όπως δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου, έρχεται σε αντίθεση με το τελικό σχέδιο της μελέτης του «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Master Plan) Λιμένα Χαλκίδας» που έχει κατατεθεί από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που προβλέπει τη μεταφορά της Ιχθυόσκαλας στα Πολιτικά.
Προφανώς και πρόκειται για μία από τις τελευταίες κατά χρονική σειρά υλοποίησης πράξεις του σχεδίου, αφού η μεταφορά της Ιχθυόσκαλας στα Πολιτικά φυσιολογικά προϋποθέτει την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας. Όμως προβλέπεται και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του όλου σχεδίου.
Και η αντίδραση του τοπικού βουλευτή – υφυπουργού έχει καταγραφεί και ως επίσημη αντίδραση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θέτοντας σε κίνδυνο την έγκριση του Master Plan και των αναπτυξιακών προοπτικών που ευαγγελίζεται!