Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
05:36:41

Χαλκίδα

Του πρωτο-κόλλου!...

  • Κατηγορία Σχολια

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, το evima.gr ανάρτησε την είδηση: Εκπαιδευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από μοριακό τεστ, όμως δεν έφυγε για το σπίτι του αλλά αντίθετα παρέμεινε και εκτέλεσε κανονικά τη βάρδιά του μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς, παρ' ότι αν και ασυμπτωματικός αποτελούσε εστία κινδύνου και διασποράς σε συναδέλφους και ασθενείς.

Την επομένη, σε Αθηναϊκά μέσα δημοσιεύθηκε διάψευση, χωρίς ονοματεπώνυμο μα με επίκληση πηγής από το Νοσοκομείο, ότι: Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τηρήθηκαν οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και άμεσα ο υγειονομικός απομονώθηκε.

Σήμερα, το evima.gr επανήλθε με δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ: «Φυσικά και ισχύει το περιστατικό, ο γιατρός ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ενώ ενημέρωσε το Νοσοκομείο πήγε κανονικά στην βάρδια του. Υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ το πρωί της Παρασκευής συνέχισε κανονικά την εφημερία του. Αυτό είναι εγκληματικό, ο γιατρός ερχόταν σε επαφή και με ασθενείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ βγήκε το πρωί του Σαββάτου και ήταν θετικό. Το νοσοκομείο έχει σοβαρή ενδονοσοκομειακή διασπορά».
Και συμπληρώνει: «Αυτό αναφέρουν άλλωστε τα νέα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, γίνεται σε όλα τα Νοσοκομείο της χώρας, γι αυτό και έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό.».

Εν ολίγοις, μπορεί να τηρήθηκαν οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου (όπως ομνύει η διοίκηση του Νοσοκομείου) όμως εξ ορισμού αυτού του πρωτοκόλλου, ο γιατρός δεν απομονώθηκε αμέσως αλλά μετά από 24 ώρες, όσες δηλ. χρειάστηκαν από τότε που ειδοποίησε ότι ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι να βγει το θετικό μοριακό τεστ, και αφού στο μεταξύ έκανε την εφημερία του ερχόμενος σε επαφή με άλλο υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς!....