Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
00:28:16

Χαλκίδα

Άνοιξε πανιά η Evia Island Regatta

Άνοιξε πανιά η 3η «Evia Island Regatta». Ξεκίνησε Σάββατο 31 Ιουλίου και ολοκληρώνεται Πέμπτη 5 Αυγούστου. Ο χάρτης του φετινού αγώνα, περιλαμβάνει τη διαδρομή: Χαλκίδα – Ωρεοί – Ψαροπούλι – Σκύρος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:
Χθες (Σάββατο 31 Ιουλίου) και σήμερα (Κυριακή 1 Αυγούστου) γίνονται οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες αγώνα coastal, με διαδρομή παράκτια στο στίβο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.
Αύριο (Δευτέρα 2 Αυγούστου) ξεκινάει το ταξίδι προς Βόρεια Εύβοια, με θαλασσοπορεία, με εκκίνηση από το βόρειο λιμάνι της Χαλκίδας και κατάπλου - δέσιμο στο λιμάνι των Ωρεών.
Την επομένη (Τρίτη 3 Αυγούστου), παράκτια διαδρομή από Ωρεούς στο δεύτερο ενδιάμεσο σταθμό του αγώνα, το Ψαροπούλι Βασιλικών.
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου, το ταξίδι συνεχίζεται με θαλασσοπορεία από το Ψαροπούλι στο τελικό λιμάνι, στη Λιναριά της Σκύρου.
Με τελευταίο αγώνα, την Πέμπτη 5 Αυγούστου, μια διαδρομή inshore στην περιοχή της Σκύρου.

Με τη λήξη της «Evia Island Regatta», θα διεξαχθεί από την Παρασκευή, 6 έως και την Τετάρτη, 11 Αυγούστου με επίκεντρο τη Σκύρο, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021». Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

[ Ο αγώνας (ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019) αποτελεί πρωτοβουλία που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας, το Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωρεών και το Ναυτικό όμιλο Σκύρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου, του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ). ]