Τρίτη 16 Απριλίου 2024
23:01:33

Χαλκίδα

Πρεμιέρα καλοκαιρινών θεαμάτων με τον «Παπουτσωμένο Γάτο»

Πρεμιέρα καλοκαιρινής περιόδου (με τις παραστάσεις να υπόκεινται σε υγειονομικές προϋποθέσεις) στο ανοιχτό θέατρο «Ορέστης Μακρής», στο Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα.
Με την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 7:15 το απόγευμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου παραμυθιού που γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περώ το 1812 και το οποίο μέχρι και στις μέρες μας συνεχίζει να συντροφεύει όλα τα παιδιά. Η παραγωγή από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το παραμύθι ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία: Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος όμως δεν είναι απλά ένας κοινός γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος! Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες! Και πάνω από όλα είναι έξυπνος! Έτσι, θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρίσει Κόμη, να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Το έργο μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ' τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας, με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος καθώς και για την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η θεατρική διασκευή είναι του Αλεξέϊ Μιροντσίκοβ, η σκηνοθεσία του Μπάμπη Καλλιώτη, η σκηνογραφία του Στέλιου Κουτρούλη, τα κοστούμια της Σήλιας Δεμίρη.
Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, με τα μουσικά όργανα επί σκηνής και τραγούδι, σε σύνθεση Ελένης Καρβέλη και στίχους Κατερίνας Αναστασίου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός, Ελευθερία Μπουρανή και Πέτρος Γρύλλος.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος 9 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973 056635