Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:36:34

Χαλκίδα

ΚΚΕ: Πρότυπο για μελλοντικές διαδηλώσεις στην εποχή του κορονοϊού

Όπως στην Αθήνα, με την κατάθεση στεφάνου στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τη συγκέντρωση-πορεία 200 στελεχών κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για αποστάσεις και μάσκα, έτσι και...

Στη Χαλκίδα, περίπου 50 στελέχη και μέλη του τοπικού ΚΚΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση (αριθμός που υπερέβαινε το όριο των 5 ατόμων και δραστηριότητα που έχει θέσει εκτός νομιμότητας η κυβερνητική απαγόρευση), στην παραλία μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Τιμώντας το Νοέμβρη «στο δρόμο του αγώνα», διαδηλώνοντας για «ζωή – υγεία – δουλειά» και καταγγέλλοντας αλλά και αναιρώντας συμβολικά στην πράξη «τον Κυβερνητικό αυταρχισμό και τη βία των μηχανισμών καταστολής».

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ήσυχα. Οι της τοπικής Αστυνομίας επέλεξαν στάση ανάλογη με αυτή των συναδέλφων τους στην Αθήνα κατά την παρέμβαση του ΚΚΕ κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία (και όχι στα επεισόδια στο κέντρο της πόλης).

Το μήνυμα: Το ΚΚΕ έπαιξε με τα όρια της απαγόρευσης, θέλοντας να την ακυρώσει στην πράξη και στο δρόμο. Το πέτυχε! Προκάλεσε αίσθηση, φέρνοντας τα κόμματα της Αριστεράς –κατά κάποιον τρόπο- πιο κοντά (κοινή ανακοίνωση ενάντια στην Κυβέρνηση, δηλώσεις Παφίλη στην Αυγή κλπ)! Και προκάλεσε ανησυχία στην Κυβέρνηση (που απάντησε με άγρια καταστολή επειδή εκτέθηκε), δεδομένου ότι θα λειτουργήσει ως πρότυπο για μελλοντικές διαδηλώσεις στην εποχή του κορονοϊού.