Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:31:16

Χαλκίδα

Το docfest γίνεται 14 χρονών και διαδικτυακό

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest επιστρέφει (στη Χαλκίδα). Από την Τρίτη, 24 και για έξι μέρες, μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών θα χτυπά δυνατά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που φέτος γίνεται 14 χρονών.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – Docfest (μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe), που συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία κάνουν επίσημη πρεμιέρα, επιστρέφει και ανανεώνει για ακόμα μια χρονιά το ραντεβού του με το κοινό, τους συντελεστές και τους δημιουργούς, μέσα από καθημερινές ολοήμερες προβολές, ειδικά και τιμητικά αφιερώματα και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων.

Όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, έτσι και στην παρούσα, η τέχνη αποτελεί διέξοδο, προσφέρει έμπνευση και ανάταση. Και το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest δεν θα μπορούσε να καταγράψει απουσία. Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των νέων περιοριστικών μέτρων, φέτος φέρνει τον κινηματογράφο στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί σε ένα νοητικό ταξίδι μακριά από όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Το σύνολο των 90 ταινιών που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα, τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα προβληθούν online στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς χώρους του Θεάτρου Παπαδημητρίου και του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας, να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά.
Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό. Αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τους τη δομή και το περιεχόμενο.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.docfest.gr