Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
22:02:07

Χαλκίδα

Διήμερο λαϊκού πολιτισμού με «τ’ Αλωνάκι»

Ο Σύλλογος «τ΄ Αλωνάκι», διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με αναφορά στον λαϊκό πολιτισμό, το Σάββατο, 26 και την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Μάλλιου (μπρος στο «Κόκκινο Σπίτι»).

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα διασκεδάσουν με το θέατρο σκιών του Ιάσωνα Μελισσηνού. Παράλληλα παιδιά - μέλη του Συλλόγου, θα χορέψουν τραγούδια με αναφορά στο θέατρο σκιών και τους πρωταγωνιστές του.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, θα στηθεί Ελληνικό Γλέντι και «γενικός χορός». Καταξιωμένοι μουσικοί και τραγουδιστές της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, θα συνοδέψουν το γλέντι.

Την ορχήστρα αποτελούν: Φιλιππίδης Νίκος- κλαρίνο / Φιλιππίδης Κώστας-λαούτο, τραγούδι / Παυλόπουλος Γιάννης - βιολί, τραγούδι / Παναγοπούλου Ντορέτα – τραγούδι / Γραμματικός Βασίλης- γκάιντα-τσαμπούνα / Κυριάκος Άγγελος – κρουστά

Επειδή όμως «γλέντι χωρίς κεράσματα, καράβι δίχως θάλασσα», έχει φροντιστεί και αυτό!

Ο Σύλλογος «τ΄ Αλωνάκι», καλεί όλους όσοι αγαπούν το θέατρο σκιών - που μεγάλωσε και μεγαλώνει ελληνικές γενιές-, το δημοτικό τραγούδι, τη δημοτική μουσική και τον ελληνικό χορό, «να ανταμώσουμε και να ξεφαντώσουμε».
Η είσοδος και τις δυο ημέρες –όπως και ο χορός- θα είναι ελεύθερη.