Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
06:48:55

Χαλκίδα

«Mια Αιθιοπία στον Εύριπο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Ξενάγηση με θέμα «Μια Αιθιοπία στον Εύριπο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας.

...Οι Άρκτοι στήνουν χορό γύρω από το βωμό της θεάς. Μέσα από την υπηρεσία τους επιδιώκουν να αποκτήσουν δυναμικό χαρακτήρα και ρωμαλέο σώμα μέχρι να ενηλικιωθούν και να είναι έτοιμες για γάμο. Ελαφηβόλος, Κυνηγέτις, Ειλειθυία, Ταυροπόλος είναι μερικά από τα επίθετα που αποδίδονται στη θεά. Αιθιοπία στη Χαλκίδα. Ποια είναι όμως αυτή η Αιθιοπία στον Εύριπο; Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, η Ράνια Νταλαχάνη από το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου θα διαβάσει δύο αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις»...

Στόχος των θεματικών ξεναγήσεων είναι αφενός να σχολιαστούν πτυχές της ευβοϊκής και αιγαιακής ιστορίας και αρχαιολογίας λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες και αφετέρου να γίνουν εμφανή τα πολλαπλά επίπεδα ερμηνείας ενός εκθέματος, ξεφεύγοντας από τη απλή τυπολογική ή χρονολογική παρουσίαση. Παράλληλα, καθώς τα εκθέματα που σχολιάζονται πρόκειται να στελεχώσουν τις αίθουσες του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν νοερά στις ενότητες του νέου μουσείου, πολύ πριν αυτό ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Συμμετοχή: Η ξενάγηση περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου
Πληροφορίες: Σοφία Κατσάλη: 22210-22402, Γιάννης Χαιρετάκης: 22210-25131