Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:11:07

Χαλκίδα

Το Εργαστήρι Τέχνης με τη δύναμη της εκφραστικής χειρονομίας

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης των εκπαιδευομένων του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, υπό τον συντονισμό του εικαστικού/ζωγράφου - δασκάλου Γιάννη Ζιώγα, με γενικό τίτλο «η δύναμη της εκφραστικής χειρονομίας».

Η έκθεση «Η δύναμη της εκφραστικής χειρονομίας» αποτελεί την τρίτη ενότητα της σειράς εκθέσεων «Μικρές Ζωγραφικές Ιστορίες» του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Η σειρά των εκθέσεων παρουσιάζει ζωγραφικά έργα των εκπαιδευομένων, που χωρίστηκαν σε τέσσερεις ενότητες ανάλογα με το κύριο ενδιαφέρον της εκφραστικής τους κατεύθυνσης. Οι τέσσερεις ενότητες είναι: «Φιγούρες στο χώρο» και «Ονειρικό» (που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις τον Μάιο), «Η δύναμη της εκφραστικής χειρονομίας» (που παροσιάζεται στην εν λόγω έκθεση) και «Ερμηνείες της φύσης» (που θα παρουσιαστεί σε έκθεση προγραμματισμένη για το διάστημα 21 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου).

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Γίτσας Ασημακοπούλου, Έφης Καρύγιαννη και Ερμιόνης Τουρναβίτη – Σκευάκηπου που εξετάζουν τον τρόπο που η εκφραστική χειρονομία μετασχηματίζει την πραγματικότητα. Η ένταση της εκφραστικής χειρονομίας σε αυτά τα έργα δημιουργεί αποτυπώσεις που αναμορφώνουν τα σχήματα και τις εικόνες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Λειτουργεί : τις καθημερινές 7:30 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ και το Σάββατοκύριακο, επιπρόσθετα, 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι.