Παρασκεύη 23 Φεβρουαρίου 2024
04:35:17

Χαλκίδα

Ημι-μαραθώνιος στο βουνό της Δίρφης

Το Dirfys Marathon είναι ο αγώνας και η επωνυμία που έρχονται να δώσουν υπόσταση στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος στους ορεινούς όγκους της κεντρικής Εύβοιας.
Το Dirfys Marathon, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στις 19 Ιουλίου, ελπίζοντας να γίνει θεσμός στους αγώνες του είδους του.

Αγωνιζόμενοι και λάτρεις του βουνού θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στις αποστάσεις των 29 χλμ και των 13 χλμ, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στις απαιτητικές διαδρομές της Δίρφης, διασχίζοντας τα μοναδικά μονοπάτια του αισθητικού δάσους της Στενής, μέσα σε πλατάνια, οξιές, καστανιές, έλατα και πεύκα, με τρομερές εναλλαγές στα τοπία από καταπράσινα μονοπάτια, μέχρι αλπικά γυμνά τοπία όσο πλησιάζουμε στην κορυφή του βουνού.
Όσοι τολμηροί επιλέξουν τη διαδρομή των 29 χλμ θα έχουν την δυνατότητα να «σκαρφαλώσουν» ως την ψηλότερη κορυφή της Εύβοιας στα 1743 μέτρα, απολαμβάνοντας τη θέα του Ευβοϊκού κόλπου αλλά και του Αιγαίου (τα νησιά Σκύρο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) ενώ με καθαρή τη μέρα, μπορεί κανείς να δει μέχρι και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, αλλά και τις κορυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Υμηττού, του Παρνασσού, του Ολύμπου, του Ξηροβουνίου αλλά και του Ευβοϊκού Ολύμπου.
Όσοι διαλέξουν την διαδρομή των 13 χλμ θα διασχίσουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Στενής κινούμενοι εντός των ορίων του αισθητικού δάσους της.

Συνεχίζοντας αλλά και επεκτείνοντας την παράδοση της Στενής στην πεζοπορία αλλά και το downhill και το Enduro mountainbike, ι διογανωτές του αγώνα στοχεύουν στην ιδιαίτερη προβολή της Κεντρικής Εύβοιας ως προορισμού εναλλακτικών δραστηριοτήτων τεσσάρων εποχών, με την παράλληλη προώθηση της διοργάνωσης αυτής σε χώρες του εξωτερικού για την προσέλκυση επισκεπτών κατά την διάρκεια όλου του έτους.