Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
06:22:09

Χαλκίδα

Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας από το Εργαστήρι Τέχνης

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 8:30 ο βράδυ, το Τμήμα Βυζαντινής Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας εγκαινιάζει την έκθεση έργων των μαθητών του, στην ισόγεια αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου.
Όπως αναφέρει ο δάσκαλος, εικαστικός και επιμελητής της έκθεσης Τάκης Πουλόπουλος : «Αγιογραφία σημαίνει, θέτω την τέχνη και την προσωπικότητα μου στην υπηρεσία του προτύπου της εικόνας που ζωγραφίζω, της οποίας το περιεχόμενο ορίστηκε και καθορίστηκε από την παράδοση. Η εικόνα και η τεχνική της, ολόκληρη η δομή της είναι μια ένδειξη δυνατοτήτων, μέσων, όπως και ορίων της χριστιανικής γνώσης, για να ανακαλύψουν στον άνθρωπο το νόημα της ύπαρξης του μέσα στην ιστορία, τον προορισμό του και τους δρόμους που τον οδηγούν στον ανώτατο σκοπό του. Μας ανοίγει μια απέραντη θέα που αγκαλιάζει το παρελθόν και το μέλλον μέσα σ' ένα συνεχές παρόν». Και τονίζει την σημασία της ενασχόληση με τη βυζαντινής αγιογραφίας παραθέτοντας τη φράση του Χατζηκυριάκου- Γκίκα: «Η βυζαντινή τέχνη είναι μοναδική και άφθαστη στο ότι επινόησε σχήματα ταυτόσημα με σύμβολα υπερβατικά των αχράντων μυστηρίων».
Συμμετέχουν με έργα τους, οι: Κατσικαβάλη Σοφία, Λάμπρου Βάϊα, Λοβέρδου Βασιλική, Οικονόμου Παρασκευή, Τσάλλα Ελένη, Χρυσάντζης Νίκος, Ψαρροπούλου Κατερίνα.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
Λειτουργεί καθημερινά 7:30 το απόγευμα με 11 το βράδυ.
Το Σαββατοκύριακο λειτουργεί και 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι και 7:30 το απόγευμα με 11 το βράδυ.