Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
22:34:48

Χαλκίδα

babis banner-02

Δυο καλλιτέχνιδες μέλη του διαπολιτισμικού διαλόγου στην Ευρώπη

Φαίδρα Ραχούτη: λυρική σοπράνο, κόρη του Φάνη Ραχούτη και της Ευμορφίας Γκίκα του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, δημιουργός του Ελληνικού ατελιέ καλλιτεχνών «ERGO Art Lab» στο Lugano της Ελβετίας.
Δέσποινα Λαθούρα: πιανίστρια, ιδιοκτήτρια και καθηγήτρια του Ωδείου «Μαρσύας» στη Χαλκίδα, από όπου και κατάγεται.
Οι δυο τους (μετά τις πρόσφατες επιτυχημένες κοινές εμφανίσεις τους στη Bern της Ελβετίας και στην Pavia της Ιταλίας, αυτήν τη φορά) παρουσιάζουν ποιητικά μουσικά ακούσματα (μελοποιήσεις στίχων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών) στο Φεστιβάλ «Poestate» του Λουγκάνο.
Η συναυλία τους (η διοργάνωσή της να υποστηρίζεται από την εκεί Ελληνική Πρεσβεία και το τοπικό Ελληνικό Προξενείο) θα δοθεί την Παρασκευή, 5 Ιουνίου.
Είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ «Poestate» φιλοξενεί ελληνική ποίηση και μουσική.

Φαίδρα Ραχούτη και Δέσποινα Λαθούρα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μουσική, προτείνοντας μια ποιοτική ερμηνεία ενός ρεπερτορίου τραγουδιών από παλιούς και σύγχρονους έλληνες μουσικοσυνθέτες και ποιητές, με στόχο να συμβάλουν στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, με τη μουσική ως γέφυρα και παγκόσμια γλώσσα προσέγγισης μεταξύ των λαών. Με τις δύο καλλιτέχνιδες (πέραν του να προωθούν εκτός συνόρων το έντεχνο τραγούδι και την ποίηση) να επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους, να διευρύνουν τη δράση τους, να έρχονται εγγύτερα στο διεθνές κοινό, να συλλέγουν εμπειρίες και να δημιουργούν νέες προοπτικές.