Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:33:52

Χαλκίδα

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» αλά Κάρμεν Ρουγγέρη

Το Κτήμα «Αβαντίς» και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός» διοργανώνουν και προσκαλούν σε συνάντηση με την Κάρμεν Ρουγγέρη, στο χώρο του Κτήματος στο Μύτικα, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι.

Η συγγραφέας με αφορμή το νέο της βιβλίο θα διηγηθεί στα παιδιά μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ιστορίες αγάπης, βασισμένη στο αριστούργημα των Ροσίνι και Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλλης».

.......................................................................................................................................................

[ O Κουρέας της Σεβίλλης, Κάρμεν Ρουγγέρη,

Μια διασκευή για θεατρική παράσταση και ένα βιβλίο για μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Ένας ακόμα ύμνος στην φιλία, στην αγάπη, στις τέχνες, στις εξυπνάδες και πονηριές που «σκαρφίζεται » ο έρωτας. Όλα αυτά μέσα από το αρχικό κείμενο του Πιερ Ογκιστέν Καρόν ντε Μπομαρσέ, που έγινε λιμπρέτο του Στερμπινί και όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι στα 1816. Η συγκεκριμένη διασκευή στα ελληνικά, έγινε από την Κάρμεν Ρουγγέρη με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την κλασσική μουσική και μια ιστορία πανέξυπνη, χιουμοριστική που μοιάζει σαν παραμύθι μια άλλης εποχής!
Μια ιστορία πασίγνωστη που δίνει «φτερά » στην αγάπη και σε κάθε εμπόδιό της. Μια ιστορία απολαυστική, με χιούμορ, τεχνάσματα και έξυπνες λύσεις, με μια μουσική γραμμένη πριν από 200 και που ακόμα και στις μέρες μας συνεχίζει να συγκινεί. Μια ιστορία που έγινε παραμύθι και θεατρική παράσταση από την πολυαγαπημένη Κάρμεν Ρουγγέρη. Ένα όνομα εγγύηση στην ποιότητα και στην ομορφιά κάθε συνεργασίας και δουλειάς της. Ένα βιβλίο απολαυστικό από μια γυναίκα που γνωρίζει καλύτερα από όλους μας τις παιδικές ψυχές και ξέρει πώς να διασκευάσει μια τόσο δύσκολη ιστορία με το δικό της τρόπο ώστε να γίνει αγαπητή σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει η Χριστίνα Κουλουμπή και θυμίζει τα σχέδια από τα φιγουρίνια των περιοδικών μιας άλλης εποχής. Υπέροχα κουστούμια και ατμόσφαιρα περασμένων αιώνων.

Όσοι δεν είδατε την παράσταση μην την χάσετε σαν έρθει στον τόπο σας. Προς το παρόν θα την ακούσετε από το cd που συνοδεύει το βιβλίο που κυκλοφόρησε! ]