Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:04:08

Χαλκίδα

Το εξπρές του ΓΣ Κύμης έκανε το 6Χ6 και έπιασε Α1

Φαινόμενο απίστευτο, ρεκόρ απλησίαστο για μια ομάδα το να θρέφεται αποκλειστικά με τίτλους και να γνωρίζει ασταμάτητα αλλεπάλληλες αγωνιστικές προαγωγές... Το «θαύμα», απαντάται στην Κύμη.

Με το εξπρές του μπασκετικού ΓΣ Κύμης, στα 6 χρόνια από τη σύστασή του, να πετυχαίνει την 6η συνεχόμενη άνοδο και από την ταπεινή αφετηρία της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ να φθάνει στον σταθμό της Α1!

Ένα ανεπανάληπτο αθλητικό success story. Με διοικητικό και οικονομικό βραχίονα την επιχειρηματική (και πολιτική) οικογένεια Θεοδώρου. Και πρωτεύθυνο τον (και αντιδήμαρχο) 32χρονο Αλέξανδρο.
Πέρυσι τέτοιον καιρό, είχε τεθεί ως προφανής στόχος η επέκταση του απόλυτου 5Χ5 σε 6Χ6 και η πανηγυρική άφιξη στα σαλόνια της Α1.

Ο στόχος ήταν ο δυσκολότερος που έχει τεθεί μέχρι τώρα. Όμως η επιτυχία της ανόδου στην Α1 ήρθε. Η απ' ευθείας άνοδος, μακριά από τα ψυχοφθόρα μπαράζ, ήρθε με το ντεμαράζ του δεύτερου γύρου και επισφραγίστηκε με τη νίκη επί του συνδιεκδικητή Φάρου Κερατσινίου (την πλέον έμπειρη ομάδα με την οποία μαζί ανεβαίνουν από την περίοδο 2913-14 τις κατηγορίες), στο κλειστό της Κύμης με 67-56.
Ο κόσμος της Κύμης περίμενε με ανυπομονησία το κομβικό ματς του Σαββάτου και στάθηκε στο πλευρό της ομάδας, γέμισε από πολύ νωρίς το γήπεδο, μοιράστηκε με παίκτες, προπονητές και διοίκηση το άγχος και την αγωνία, συνεισέφερε στα ψυχικά αποθέματα που απαιτήθηκαν και στο τέλος, όλοι μαζί πανηγύρισαν τη νίκη και την άνοδο της μικρής κωμόπολης στα μεγάλα «σαλόνια» του μπάσκετ.

Η άνοδος του ΓΣ Κύμης στην Α1, σίγουρα αποδεικνύεται η μεγαλύτερη του επιτυχία. Έως ότου έρθει η επόμενη.. Και το πιστεύουμε. Τα καλύτερα έρχονται!

ΓΣ ΚΥΜΗΣ 2015-2016 / Πρωταθλητής Α2
(Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης, Σιγκούνας, Γιαν. Κακιούζης, Καρινιάουσκας, Κατράνας, Κωνσταντακόπουλος, Σωκρ. Γκιζογιάννης, Λόλας, Μιλόσεβιτς, Ψαθάς, Σέττος, Σκουλούδης, Παπαντωνίου, Λόλας