Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
05:03:38

Χαλκίδα

Αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας στις Ροβιές, θα λειτουργήσουν και πάλι αυτό το καλοκαίρι,

σε έξι περιόδους
-από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου, για 90 αγόρια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου
-από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου, για 90 κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου
-από την Τρίτη 19 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 28 Ιουλίου, για 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο.
-από το Σάββατο 30 Ιουλίου έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου, για 90 κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ καί ΣΤ΄ Δημοτικού
-από την Κυριακή 7 Αυγούστου έως και την Κυριακή 14 Αυγούστου, για 90 αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε΄ καί ΣΤ΄ Δημοτικού.
-από την Τρίτη 16 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 25 Αυγούστου, για 90 αγόρια,.που έχουν τελειώσει την Γ΄ Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο.

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα εξής σημεία:
-για τα παιδιά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, στο Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαχνών (τηλ. 22280. 23496), από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου
-για τα παιδιά του Δήμου Ερετρίας - Αμαρύνθου, στο Ναό Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας (τηλ. 22290. 65222), από την Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου
-για τα παιδιά του Δήμου Χαλκιδέων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:
1. Την Δευτέρα 16 Μαΐου, 5-7 μ.μ., τα αγόρια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου
2. Την Τρίτη 17 Μαΐου, 5-7 μ.μ., τα κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου
3. Την Τετάρτη 18 Μαΐου, 5-7 μ.μ., τα κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο.
4. Την Πέμπτη 19 Μαΐου, 5-7 μ.μ., τα κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ καί ΣΤ΄ Δημοτικού
5. Την Παρασκευή 20 Μαΐου, 2016, 5-7 μ.μ., τα αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε΄ καί ΣΤ΄ Δημοτικού
6. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 12–2 μ.μ., για τα αγόρια,.που έχουν τελειώσει την Γ΄ Γυμνασίου και φοιτούν ή τέλειωσαν το Λύκειο.

Για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προσέρχονται και οι δύο γονείς, οι οποίοι φέροντες και τις αστυνομικές τους ταυτότητες θα λαμβάνουν το σχετικό έντυπο Αίτηση - Ιατρικό Δελτίο (διαφορετικού χρώματος για κάθε κατασκηνωτική περίοδο), που θα επέχει και θέση συγκαταθέσεως των ιδίων. Παιδιά η άλλοι συγγενείς, δίχως τη συνοδεία των γονέων, δεν θα λαμβάνουν Αιτήσεις, παρά μόνον εάν έχουν εξουσιοδότηση και των δύο γονέων, θεωρημένη από Κ.Ε.Π. η την Αστυνομία.
Όταν λαμβάνουν την Αίτηση, τότε θα κρατούνται τα στοιχεία τους και θα λαμβάνουν και τον Αριθμό Πρωτοκόλλου εγγραφής, ώστε να κατοχυρώσουν την αίτησή τους. Προκειμένου, όμως, να παραμείνει ενεργής η εγγραφή τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον γιατρό του παιδιού και τους ιδίους την Αίτηση, εντός διημέρου το αργότερο. Αν η Αίτηση δεν επιστραφεί στο χρονικό αυτό πλαίσιο η αν είναι ελλειπώς συμπληρωμένη, το δικαίωμα εγγραφής παύει να είναι σε ισχύ.
Οι Αιτήσεις αυτές, που θα βεβαιώνουν ότι το παιδί έχει καλώς στην υγεία του και δύναται να λάβει μέρος στην Κατασκήνωση, θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στη Μητρόπολη, αφού μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας του παιδιού, το οποίο θα βρίσκεται μακρυά από τους γονείς του, υπό την άμεση ευθύνη των Στελεχών της Κατασκήνωσης.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι' αυτό και κατά τις εγγραφές δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τις παραπάνω οδηγίες, οι οποίες θα εφαρμοσθούν πιστά.

Στην πιθανότατη περίπτωση, κατά την οποία, σε κατασκηνωτική περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή κλήρωση, μεταξύ όλων των παιδιών των Δήμων Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας- (όπου και παρατηρείται συνήθως συνωστισμός μεταξύ των υποψηφίων προς εγγραφή), την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.