Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:30:09

Χαλκίδα

Το ραντεβού του Ηρακλή Χαλκίδας με τη Volleyleague

Ξεκίνημα με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα, πρώτη νίκη και καλή ψυχολογία. Αυτός ήταν ο στόχος στο πρώτο ματς του final four και επετεύχθη. Ο Ηρακλής Χαλκίδας, αν και αιφνιδιάστηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας το πρώτο σετ με 24-26, κατάφερε να συνέλθει, έκανε την αντεπίθεσή του και τελικά νίκησε με 3-1 (25-18, 26-24 και 25-14 τα τρια συνεχόμενα νικηφόρα σετ) την  «σταχτοπούτα» ΑΟ Παλλήνης.

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Ηρακλής Χαλκίδας αντιμετωπίζει τη ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου. Μια ομάδα που είναι στα μέτρα του, σε ένα καθοριστικό ματς για την επίτευξη του στόχου, το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία, στην Α1 του βόλεϊ.

Όλα θα κριθούν από την ημέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες, τη ψυχολογία τους και γιατί όχι, από κάποιες λεπτομέρειες. Με νίκη, ο Ηρακλής Χαλκίδας θα πανηγυρίσει την άνοδό του στη Volleyleague παρέα με το μεγάλο φαβορί, την Κύζικο Νέας Περάμου, με το Κυριακάτικο μεταξύ τους ματς, στις 2:30 μετά το μεσημέρι, να μετατρέπεται σε κοινή γιορτή!

Σε περίπτωση ήττας, όλα γίνονται δύσκολα. Θα πρέπει ο ΑΟ Παλλήνης να κερδίσει τη ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, ώστε οι τρεις ομάδες να ισοβαθμήσουν και πλέον να μετρήσουν οι διαφορές στα σετ. Σενάριο στενάχωρο και ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί...   

Προτιμούμε για γούρι να σκεπτόμαστε ότι η επιτυχία του προπονητή του Ηρακλή Χαλκίδας, Σπύρου Γκολίτση το 2014 με τη ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης –όταν ούσα δευτεραθλήτρια κι αυτή, την ανέβασε στην Α1- μπορεί να και θα επαναληφθεί.

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας (Σπύρος Γκολίτσης): Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Νίκος Αλέξάκης, Αργύρης Αντιφάκας, Βασίλης Γεωργόπουλος, Ζένιακ Γκόρτσιανιουκ, Χρυσόστομος Κολτσιάκης, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Ηλίας Κουτρουμάνος, Δημήτρης Μάγγος, Δημήτρης Φίνος, Παναγιώτης Φωτιάδης