Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:30:31

Χαλκίδα

Πάει για την Α1 του βόλεϊ ο Ηρακλής Χαλκίδας

Παρασκευή με Κυριακή, στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου, ένα final four, 3 αγώνες, 3 βήματα για την επίτευξη του στόχου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας, κόντρα στους πρωταθλητές των τριών ομίλων της Α2, διεκδικεί το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία, στην Α1 του βόλεϊ, τη Volleyleague.

Καταφέρνοντας να πάρει τη 2 θέση στον πιο δύσκολο όμιλο της κατηγορίας και κατακτώντας την πρόκριση από τα μπαράζ των δευτεραθλητριών ομάδων, ο Ηρακλής Χαλκίδας, κόντρα στον «γνώριμο» (και μεγάλο φαβορί) Πέραμο Νέας Κυζίκου, στη «σταχτοπούτα» ΑΟ Παλλήνης και την (μοναδική ομάδα με εμπειρία Α1 αλλά σαφώς) «στα μέτρα του» ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, μπορεί να προσδοκά ότι η επιτυχία του προπονητή του το 2014 με τη ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης –όταν ούσα δευτεραθλήτρια κι αυτή, την ανέβασε στην Α1- θα επαναληφθεί.

Ο προπονητής Σπύρος Γκολίτσης, δηλώνει: «Εδώ που φτάσαμε, στόχος είναι η άνοδος. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση . Η διαδικασία των μπαράζ μου είναι γνώριμη. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Φαβορί υπάρχει και είναι η Κύζικος. Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές των άλλων δύο ομίλων είναι καλές ομάδες και οι αναμετρήσεις μ' αυτές θα έχουν ενδιαφέρον. Ούτως ή άλλως, σε ένα τουρνουά με τρια παιχνίδια μέσα σε τρεις ημέρες, οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο.».

Το πρόγραμμα των αγώνων του Ηρακλή Χαλκίδας έχει ως εξής:
Παρασκευή 6 Μαΐου, 6 το απόγευμα: ΑΟ Παλλήνης – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας
Σάββατο 7 Μαΐου, 7 το απόγευμα: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας
Κυριακή 8 Μαΐου, 2:30 μετά το μεσημέρι: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας – Πέραμος Νέας Κυζίκου

Το πρόγραμμα μάλλον είναι καλό. Ξεκίνημα με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα, πρώτη νίκη και καλή ψυχολογία. Με τον αγώνα του Σαββάτου φυσιολογικά να είναι ένα ματς μια κατηγορία. Με μια δεύτερη νίκη, χωρίς άγχος, το ματς της Κυριακής θα είναι γιορτή. Ας το ελπίσουμε.

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας (Σπύρος Γκολίτσης): Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Νίκος Αλέξάκης, Αργύρης Αντιφάκας, Βασίλης Γεωργόπουλος, Ζένιακ Γκόρτσιανιουκ, Χρυσόστομος Κολτσιάκης, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Ηλίας Κουτρουμάνος, Δημήτρης Μάγγος, Δημήτρης Φίνος, Παναγιώτης Φωτιάδης