Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
11:36:31

Χαλκίδα

Η Αργυρώ Αφράτη ελπίζει για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Πιθανότητες ώστε να 'ναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Ρίο ντε Τζανέιρο στο αγώνισμα της ενόργανης γυμναστικής γυναικών, έχει η 18χρονη Χαλκιδέα αθλήτρια του Ευρίπειου ΓΣ, Αργυρώ Αφράτη.
Αργυρώ Αφράτη και Βασιλική Μιλλούση έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο σύνθετο ατομικό στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία (στις εγκαταστάσεις όπου θα γίνουν και οι Ολυμπιακοί), έπιασαν άνετα το όριο πρόκρισης και εξασφάλισαν την εκπροσώπηση της Ελλάδας με μια αθλήτρια, κατά πως ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής.
Η 32χρονη και πολύ έμπειρη Βασιλική Μιλλούση είχε καλύτερη κατάταξη στο σύνθετο ατομικό (με 54.431 βαθμούς) έναντι της πολλά υποσχόμενης Αργυρώς Αφράτη (που συγκέντρωσε 53.165 βαθμούς, κι ας έφθασε στον τελικό του άλματος, όπου κατετάγη 7η) και μάλλον είναι η επικρατέστερη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Ωστόσο, η Χαλκιδέα αθλήτρια (που διαμένει οικογενειακά στην Αθήνα και προπονείται με τον Κώστα Σιούτη), διατηρεί κι αυτή τις πιθανότητές της. Μιας και οι εμφανίσεις της, στο τελευταίο 18μηνο που παρουσιάζεται στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι άκρως ικανοποιητικές και έχουν συνοδευτεί από πολλές συμμετοχές σε τελικούς..