Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:39:16

Χαλκίδα

Διάλεξη για το παραμύθι στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας διοργανώνει στη Χαλκίδα, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, εσπερίδα αφιερωμένη στην τέχνη της αφήγησης παραμυθιών.

Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους ανάλογα με την κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο παραμυθάς ή ο ποιητής δάσκαλος στο σπίτι ή στο σχολείο αλλά και τα οφέλη της αφήγησης παραμυθιών είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής της διάλεξης, Δημήτρης Αβούρης. Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία αλλά και μεγάλη εθελοντική δράση σε Νοσοκομεία Παίδων, μέσα από τη διάλεξή του «Η ποίηση, η αφήγηση και η γραφή παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία» θα αναδείξει την παιδαγωγική και τη θεραπευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών «για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς και σε όποιον άλλο θα ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο των παραμυθιών και είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Το πρωί της ίδια ημέρας, ο Δημήτρης Αβούρης θα επισκεφτεί το ΕΕΕΕΚ Εύβοιας όπου θα αφηγηθεί τα παραμύθια του στους μαθητές του και θα φτιάξουν μαζί τα δικά τους παραμύθια.