Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
16:00:51

Χαλκίδα

Η ώρα για το Θαλασσινό Καρναβάλι στη Χαλκίδα

Η ώρα για το Θαλασσινό Καρναβάλι, έχει ως εξής.

Κυριακή (Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) 13 Μαρτίου

4:30 μ.μ. – Παρέλαση Καρναβαλιστών από το Κόκκινο Σπίτι και με διαδρομή: Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, Αγγελή Γοβιού έως Παλαιά Γέφυρα. Τα πεζοπόρα τμήματα θα εισέλθουν στην παραλία από την πλευρά της Γέφυρας και θα καταλήξουν στο Στρογγυλό, όπου θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.
Μοντέρνοι Χοροί, Λάτιν και άλλα μουσικά δρώμενα στο Στρογγυλό της Παραλίας Χαλκίδας, μετά το πέρας της παρέλασης των πεζοπόρων Καρναβαλιστών.Στην παρουσίαση του Καρναβαλιού των πεζοπόρων τμημάτων θα είναι ο Perfomer και γνωστός μίμος, Διονύσης Ζάχος, μαζί με τον Γιώργο Μανίκα και τον Στέλιο Χανταμπάκη

7 μ.μ. - Θαλασσινό Καρναβάλι - «Κουρσεύουμε τον Ευβοϊκό»
Ο Ευβοϊκός θα γεμίσει πειρατές που θα ριχτούν στη μάχη για την κατάληψη του Κάστρου και του Φρουρίου Κανήθου. Πειρατεία σε πλοίο, κουρσάροι που καταφτάνουν από Βορρά και Νότο με τα πλοιάριά τους, κανονιές, φωτιές, μας επιφυλάσσει φέτος το Θαλασσινό μας Καρναβάλι.
Με το πέρας των δρώμενων στη θάλασσα, θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και ρήψη βεγγαλικών.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Stan και τους REC.

[ Την ημέρα του Καρναβαλιού έχουν προβλεφθεί για τους επισκέπτες της πόλης
- ελεύθεροι χώροι δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο Λαού (και ο χώρος στο Κολυμβητήριο), στο Γήπεδο του Βούρκου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας και στο χώρο του εργοστασίου της «Αλλατίνη», χορηγού των εκδηλώσεων
- συνεχή δρομολόγια με δωρεάν μεταφορά του κοινού από και προς τους χώρους στάθμευσης και την παραλία, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Παράλληλα, θα υπάρξουν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής πεζοπόρων τμημάτων στην παρέλαση του Καρναβαλιού καθώς και της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών.
Συγκεκριμένα, από τις 7.30 το πρωί, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κατά μήκος και στις δύο πλευρές των οδών από όπου θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα και τα άρματα των καρναβαλιστών. Δηλαδή, στις οδούς: Μιαούλη (από το ύψος της Σουβάλας), Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγγ. Γοβιού (έως το ύψος της Παλαιάς Γέφυρας).
Επιπλέον, οι παραπάνω οδοί θα κλείσουν και θα απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων από τις 2:30 μετά το μεσημέρι. Η λήξη των κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων θα γίνει με το πέρας του στεριανού καρναβαλιού και της παρέλασης, γύρω στις 6:.30 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι, η Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου θα ανοίξει για τη διέλευση πλοίων τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, μεταξύ 5 και 5:30. ]

Δευτέρα (Καθαρή Δευτέρα) 14 Μαρτίου, Παραλία Ν.Αρτάκης (Ανεμόμυλος)

Κούλουμα και γλέντι, με τη Μαρία Σκουλά και τον Ευβοιώτη.