Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
15:43:23

Χαλκίδα

Αφιερωματική εκδήλωση για την Καππαδοκία στο Προκόπι

Μουσικο-χοροθεατρική περιήγηση στην Καππαδοκία, με το γενικό τίτλο «Πάντα θυμάμαι και πονώ γιαβρί μου... 1924-2024: 100 χρόνια μνήμης - 100 χρόνια προσφυγιάς» πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ στην είσοδο του Πάρκου του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπι.

Η παράσταση διοργανώνεται από το Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος» και τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Συμμετέχουν: Οι Ορχήστρες και οι Χορωδίες της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Προσκυνήματος / Οι Χορωδίες του Λαογραφικού Ομίλου «Ευ Ζην», του Πολιτιστικού Συλλόγο Μαντουδίου «Μάκιστος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Άνοιξη», του ΚΑΠΗ Αυλίδας και του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας / Το Χορευτικό του Συλλόγου Καππαδοκών
Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Σκάνδαλος & Λευτέρης Πνευματικός / Διδασκαλία Χορών: Ελισάβετ Γιασεμάκη / Κείμενα: Γιώργος Αγγέλου / Παρουσίαση: Γιώργος Αγγέλου & Αλέκα Σίδερη.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την έλευση του Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και των Καππαδοκών προσφύγων στην Εύβοια.