Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:14:38

Χαλκίδα

Εργαστήρι Τέχνης - 5ο Γυμνάσιο: Συνεργασία με προσανατολισμό

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση –ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο της έκθεσης δημιουργικής δραστηριότητας των παιδιών και εφήβων του με θέμα «Ο άλλος κόσμος»-, τις εργασίες με τις οποίες μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας συμμετείχαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο (Πάτρα, Μάρτιος 2024), με θεματικό άξονα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

- Η πρώτη εργασία (video και εφημερίδα) με τίτλο «Η Χαλκίδα των Μυταρά μέσα από το Εργαστήρι Τέχνης - Ένα μελίσσι καλλιτεχνικής δημιουργίας», αφορά στη 45χρονη παρουσία και δράση του Εργαστηρίου στην πόλη της Χαλκίδας και υλοποιήθηκε από το τμήμα Γ4, με συντονίστρια καθηγήτρια τη Χαρά Νίκα.
- Η δεύτερη εργασία, με τίτλο «Ο δημιουργός κόμικς και σκιτσογράφος Πέτρος Χριστούλιας», αφορά στον δάσκαλο του Εργαστηρίου και κομίστα Πέτρο Χριστούλια και υλοποιήθηκε από το τμήμα Γ3, με συντονίστρια καθηγήτρια την Κατερίνα Λιάτζουρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο χώρο της έκθεσης των παιδιών του Εργαστηρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς».

[ Σημειώνεται ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Θα λειτουργεί δε καθημερινά, 7 το απόγευμα με 10 το βράδυ. ]