Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:08:19

Χαλκίδα

3ο Evia Film Project | Δημιουργική gen z

Η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια, και πέρα από τις κινηματογραφικές προβολές και τα δημιουργικά masterclasses, περιλαμβάνει σύγχρονες VR τεχνολογικές εμπειρίες, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ για μικρούς και μεγάλους, μουσικές συναντήσεις, γαστρονομικές αναζητήσεις, όμορφες περιηγήσεις.

• PABLO SOTO GONZALES: «ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ»
Ανοιχτή συζήτηση για την εφηβική δημιουργία, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στα Λουτρά Αιδηψού
Ο μόλις 17χρονος Pablo Soto Gonzalez είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορογράφος και ταυτόχρονα μαθητής Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών. Γυρίζει μικρού μήκους ταινίες απολαυστικές, αλλά πάντα μ' ένα κοινωνικό υπόβαθρο, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αποτυπώνουν την αισθητική, το χιούμορ και τους κώδικες επικοινωνίας της αυθεντικής gen z. Μάλιστα, η ταινία του The Ball is Mine βραβεύτηκε στο Ελληνικό τμήμα της 22ης Camera Zizanio, στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Ο νεαρός δημιουργός θα μοιραστεί τη δική του εμπειρία και γνώση σε μια ανοιχτή συζήτηση και θα αναφερθεί σε θέματα όπως το πώς μπορείς να γράψεις, να σκηνοθετήσεις, να ολοκληρώσεις μια δική σου ταινία αλλά και πώς μπορείς να την προωθήσεις σε φεστιβάλ και στο διαδίκτυο. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Μανώλης Μελισσουργός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio.