Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:21:42

Χαλκίδα

3ο Evia Film Project | Συστήνοντας το μεζέ...

Η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια, και πέρα από τις κινηματογραφικές προβολές και τα δημιουργικά masterclasses, περιλαμβάνει σύγχρονες VR τεχνολογικές εμπειρίες, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, μουσικές συναντήσεις, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, όμορφες περιηγήσεις.

Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ...ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΖΕ
Οι δημοσιογράφοι γεύσης Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου θα βρεθούν στη Βόρεια Εύβοια για να συστήσουν τον μεζέ στον εκεί παρόντα ελληνικό και διεθνή Τύπο και να μιλήσουν για βιωσιμότητα και γαστρονομία.
Όπως αναφέρει η Ελένη Ψυχούλη: «Αν κάτι, περισσότερο από οτιδήποτε, χαρακτηρίζει το ελληνικό τραπέζι, είναι η αγάπη για τη μοιρασμένη νοστιμιά και την κοινή απόλαυση. Ο μεζές μεταφράζει σε μικρά πιατάκια το αρχαιοελληνικό «ζην ηδέως», το καλαμπούρι, την έξω καρδιά διάθεση της ζωής κάτω από τον ήλιο, τη χαρά της παρέας, της μοιρασιάς. ...Απόλαυση για όλα τα βαλάντια, λαϊκή χαρά και αστική συνήθεια, χωρίς επισημότητες, το κάλεσμα της τελευταίας στιγμής για τον φίλο και τον ξένο, αυτό είναι ο ελληνικός μεζές. Μια δικαιολογία για να ευχηθούμε «στην υγειά μας», αλλά και κάτι που έρχεται από πολύ παλιά για να απαντήσει καταφατικά σε όλους τους προβληματισμούς της σύγχρονης γαστρονομίας. Γιατί ο μεζές είναι βιωσιμότητα, εντοπιότητα, είναι from farm to table, σέβεται τα food miles και την εποχικότητα και επικροτεί το zero food waste, αφού ανακυκλώνει και δεν πετάει τίποτα.»