Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
01:44:53

Χαλκίδα

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GARAGE EDU HUB, διοργανώνει Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering – Maths, με θέμα «Science – Technology – Engineering – Mathematics (STEM) & Αθλητισμός».
Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Ιουνίου (11 το πρωί με 4:30 το απόγευμα το Σάββατο και 10 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι την Κυριακή), στο χώρο του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά.

Απευθύνεται σε 80 παιδιά Δ'- Ε' - ΣΤ' Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία θα χωριστούν σε 20 ομάδες των 4 ατόμων.
Η κάθε ομάδα με την καθοδήγηση των προπονητών/εκπαιδευτικών, θα κατασκευάσει και θα προγραμματίσει τα δικά της ρομπότ (τερματοφύλακα και ποδοσφαιριστή), ενώ παράλληλα τα μέλη της θα γνωρίσουν την σημασία της συνεργασίας και θα διαγωνιστούν με τις άλλες ομάδες σε ένα ξεχωριστό ρομποτικό τουρνουά ποδοσφαίρου όπου τα ίδια τα παιδιά θα κατευθύνουν μέσω υπολογιστή τους ρομποπαίχτες τους.
Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα!

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο σύνδεσμο https://garage.edu.gr/registration_leivadia/ 
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 2221181588 και 6936781880.

..............................................................................................................................................................

Κων/νος Βαρδακώστας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Καινοτομίας):
«Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης για τη προσέγγιση και επίλυση προβλημάτων, τη λεγόμενη υπολογιστική σκέψη (computational thinking). Η υπολογιστική σκέψη είναι μία ολόκληρη διαδικασία, μία σειρά από βήματα που οδηγούν στην επίλυση ενός προβλήματος με το βέλτιστο τρόπο.
Η δομή του RoboFestival βασίζεται στη λεγόμενη διερευνητική μάθηση. Με όχημα τα projects και με τη σωστή καθοδήγηση τα παιδιά προβληματίζονται, ερευνούν, πειραματίζονται για το πως θα επιλύσουν ένα πρόβλημα. Επί της ουσίας τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τη γνώση βιώνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από τα πολλά και διαφορετικά εργαλεία με αποτέλεσμα η μάθηση να γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι να γίνεται μάθηση.»