Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:26:12

Χαλκίδα

Το 3ο Sterea Run, με εκκίνηση από Ερέτρια - Χαλκίδα

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η αθλητική διοργάνωση Sterea Run.

Το 3ο Sterea Run διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την αιγίδα και τη στήριξη των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας (Αθλητισμού), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, τους συμμετέχοντες Δήμους Χαλκιδέων, Ερετρίας, Καρπενησίου, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων και Λαμιέων, τους Συλλόγους Δρομέων των ανωτέρω Δήμων και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Το Sterea Run πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για υψηλού επιπέδου αγώνες (προκηρύξεις αγώνων, πιστοποιημένες διαδρομές, επαγγελματικές χρονομετρήσεις, live streaming, βαθμολογία των συμμετεχόντων, εμφανίσεις με αριθμούς και υψηλού επιπέδου εξοπλισμός συμμετεχόντων και εθελοντών, μετάλλια αγώνων, μετακινήσεις κ.α.).
Ενώνει τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τρέξουν στους δρομικούς αγώνες, «ταξιδεύοντας» παράλληλα σε μνημεία και αξιοθέατα της Στερεάς Ελλάδας
«Πρεσβευτές» των αγώνων αναλαμβάνουν πρωταθλητές με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για τον Μάριο Αναγνώστου από τη Φθιώτιδα, την Αναστασία Μαρινάκου και την Ελευθερία Μοναστηριώτη από την Εύβοια, τον Γιώργο Διαλεκτό από την Βοιωτία και τη Ματίνα Νούλα από την Ευρυτανία.

Η εκκίνηση και του φετινού Sterea Run θα δοθεί με τον «Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο», την Κυριακή 2 Ιουνίου.
Ο «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» περιλαμβάνει αγώνα 21,1 χλμ., με αφετηρία την Ερέτρια και τερματισμό στην παραλία της Χαλκίδας, σε κατηγορίες κατά φύλο και ηλικία. Καθώς και διαδρομές 10 και 5 χλμ. και παιδικό αγώνα 1,5 χλμ..

Θα ακολουθήσουν: το Karpenisi Night Run, το Σάββατο 10 Αυγούστου / ο «Δρόμος του Επαμεινώνδα» στη Θήβα, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου / ο «Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος» στη Λιβαδειά, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου / το Lamia Run Festival, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου / το Amfissa Night Run και ο «Ηνίοχος Δρόμος» στην Άμφισσα, το Σαββατο-Κύριακο 12 & 13 Οκτωβρίου.

......................................................................................................................

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της φετινής διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Είμαστε στην αφετηρία του 3ου Sterea Run. Το μεγάλο αθλητικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, χάρη στη στήριξη των πρωταθλητών μας και όλων όσοι το αγκαλιάζουν ως δρομείς ή θεατές. Εργαζόμαστε για να είναι ακόμη καλύτεροι οι δρομικοί αγώνες και -κυρίως- για να είναι ακόμη πιο ισχυρά και ηχηρά τα μηνύματα που εκπέμπει το Sterea Run. Σας περιμένουμε για να τρέξουμε όλοι μαζί!»

[ Φωτογραφία αρχείου. ]