Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
07:08:34

Χαλκίδα

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σύνθημα «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», διοργανώνει «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία».

Πολλαπλός στόχος της επαναλαμβανόμενης δράσης-εκστρατείας είναι: Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ / Να προσφέρει πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους / Να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ / Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

Σύμμαχοι της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, είναι η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ενώ υλοποιείται με την υποστήριξη της Δομής «Γέφυρα» και σε συνεργασία με Δήμους, Κοινωνικούς φορείς, Αθλητικούς συλλόγους και τον Ερυθρό Σταυρό.

Η 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνεται από τη Δευτέρα, 20 έως και την Κυριακή, 26 Μαΐου συμπεριλαμβάνοντας σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δράσεων που εμβαθύνουν στα πεδία των ζητημάτων των ΑμεΑ και στοχεύουν στην αντιμετώπισή τους.

Στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθούν:
• τη Δευτέρα 20 Μαίου, στις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου
Θεατρική παράσταση, «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν Ντε Σαίντ Εξυπερύ, από τη μικτή συμπεριληπτική ομάδα «Όνειρο Είναι»
• την Τρίτη 21 Μαίου, στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιά – Αναστασιάδη»
Αθλητική δράση «Αθλοπαί...ΖΩ», σε συνεργασία με τοπικούς εκπαιδευτικούς – γυμναστές, τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ «Όραμα» και το αθλητικό σωματείο «Φοίνικας» και συμμετέχοντες από το ΕΕΕΕΚ, το ΕΝΕΕΓΥΛ, το Ειδικό Δημ. Σχολείο, το ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Χαλκιδέων, το ΚΔΑΠμεΑ «Ο δρόμος των χρωμάτων» και την ΕΠΑΨΥ.

[ Στη φωτογραφία, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας, Ευάγγελο Χαϊνά, κατά την παρουσίαση του προγράμματος δράσεων. ]