Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:22:28

Χαλκίδα

Οι ενήλικες του Εργαστηρίου Τέχνης «ζωγραφίζουν Κινέζικα»

Έκθεση έργων τους, με το γενικό τίτλο «Ζωγραφίζοντας Κινέζικα / 33x639,9», παρουσιάζουν σπουδάστριες και σπουδαστές του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στο «2024, Έτος Σκαρίμπα».
Φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς».
Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου.
Και θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 7:30 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ.

Στην παρουσιαζόμενη έκθεση συμμετέχουν, υπό την επιμέλεια του δασκάλου τους - συντονιστή Γιάννη Ζιώγα, οι: Χρύσα Αυλωνίτου, Σεραφείμ Βεϊζής, Κατερίνα Καπετάνιου, Βάσω Λοβέρδου, Ειρήνη Σιδέρη, Κατερίνα Σταμπολιάδη, Μαρία Σφηνιαδάκη, Ελένη Τομίδου και Καλλισθένη Χιώτη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα με βασική θεματική τεχνικές που στηρίζονται στην Κινέζικη ζωγραφική και στον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τον χώρο.
Τα έργα αναδεικνύουν τον τρόπο που σχηματίζουν εικόνες προσεγγίσεις που σχετίζονται με την αυτοσυγκέντρωση, την προβολή του παρατηρούμενου στον παρατηρητή και τεχνικές άμεσης απόδοσης του αρχικού ερεθίσματος.
Παρουσιάζονται δύο από τις βασικές τεχνικές προσέγγισης της Κινέζικης ζωγραφικής: την αφήγηση σε επιμήκη επιφάνεια (φρίζα) και στην διαδικασία του κουτιού. Η βασική θεματική είναι το τοπίο (αστικό, φυσικό, εσωτερικού χώρου, φαντασιακό ή όποιο άλλο) και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεται ο χρόνος της εικαστικής αφήγησης σε αυτό.
Με την παρουσίαση των έργων να λειτουργεί ως γνωριμία του κοινού με την μεγάλη παράδοση αυτής της μορφής του Κινέζικου πολιτισμού.