Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
05:53:55

Χαλκίδα

Έρχεται η Ανάβαση της Κύμης

Η 22η Ανάβασης Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Μαΐου.

Ο αγώνας θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Προσμετράει, επίσης, στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Start Line, με τη στήριξη του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης.

Τη φετινή χρονιά, η Ανάβαση Κύμης πρωτοπορεί καθώς για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης θα δούμε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar να προσπαθούν να σταματήσουν τα χρονόμετρα ταχύτερα από κάθε άλλου είδους αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Με αυτόν τον τρόπο ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar μπαίνει δυνατά και στις αναβάσεις καθώς στον δεύτερο γύρο της χρονιάς θα δούμε τους πρωταγωνιστές του θεσμού να μάχονται αυτή τη φορά σε ασφάλτινο και όχι σε χωμάτινο τερέν.

Οι οργανωτικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.
Το ενδιαφέρον των οδηγών είναι έντονο και αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» στην μήκους 2,85 χιλιομέτρων και 52 στροφών διαδρομή (που όλα αυτά τα χρόνια έχει αγαπηθεί από αγωνιζόμενους και θεατές) από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης.
Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) και λήγουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 17 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου, περιλαμβάνει: Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (25 Μαΐου) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα, 9:30 με 1:30 το πρωί, θα έχει προηγηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων.
Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (26 Μαΐου), με ώρα εκκίνησης στις 11:30 το πρωί.
Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και τις δύο ημέρες, μία ώρα και πλέον πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλ. το Σάββατο στις 11 το πρωί και την Κυριακή στις 10 το πρωί.
Ο τελικός τεχνικός έλεγχος θα γίνει μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους του αγώνα, στο χώρο του Parc Ferme. Και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές των αγωνιστικών κατηγοριών, στην κεντρική πλατεία της Κύμης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο τηλέφωνο: 6908805068 & 6944308148.