Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
05:37:25

Χαλκίδα

Θεματικές δράσεις για το ποδήλατο

Εκ παραλλήλου με το πέρασμα του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου από τη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, η Οργανωτική του Επιτροπή, Cycling Greece, έχει σχεδιάσει, από όπου διέρχονται οι αθλητές παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με βασικό μήνυμα το τρίπτυχο «Αθληση – Ψυχαγωγία – Μετακίνηση».

Ως γνωστόν, η Χαλκίδα συμπεριλαμβάνεται -για πρώτη φορά- στις διαδρομές του φετινού αγώνα, ως τερματικός σταθμός στο 4ο etape του. Η εν λόγω επί μέρους αγωνιστική διαδρομή θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, θα ξεκινήσει από τη Σπερχειάδα και μετά από 197 χιλιόμετρα θα ολοκληρωθεί στην πόλη μας, με τη γραμμή του τερματισμού να είναι τοποθετημένη στην παλιά γέφυρα στον πορθμό του Ευρίπου.

Εκείνη την ημέρα, στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου, από τις 10 το πρωί έως περίπου τις 7 το απόγευμα, οπότε αναμένεται ο τερματισμός των αθλητών, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων και τη χορηγία της ΔΕΗ, θα λειτουργήσουν:
• Το Hero 2030 skills track με μια πρωτότυπη ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας, για παιδιά 6 ετών και άνω.
• H έκθεση μαθητικού κολάζ «Βλέπω τον κόσμο ποδηλατώντας», που έχουν ετοιμάσει μαθητές σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων.
• Το διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού «Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν».
• Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ρόδα είναι και γυρίζει», με δύο ρόδες ποδηλάτου, με τις οποίες πρέπει να ακολουθηθεί μια χαραγμένη διαδρομή.