Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
07:54:10

Χαλκίδα

«Σημαία» για την εαρινή Ανάβαση Ριτσώνας

Με την πιο ιστορική (διεξήχθη για πρώτη φορά το 1956) και δημοφιλή Ανάβαση, αυτήν της Ριτσώνας, ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων για το 2024.
Ο δημοφιλής αγώνας, για τον πρώτο γύρο του θεσμού για φέτος, θα πραγματοποιηθεί στην κλασική διαδρομή των 3,1 χλμ., το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου.

Με τις συμμετοχές πέρυσι να φθάνουν τις 119, ο αγώνας αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει τριψήφιο αριθμό αγωνιζομένων, γεγονός που για άλλη μια χρονιά θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για χιλιάδες φίλους των αγωνιστικών αυτοκινήτων, με τις δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι τέλους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (http://www.e-omae-epa.gr/)..

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει και φέτος το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), με τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων να στηρίζουν έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, αφού ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, θα πραγματοποιηθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 7 Απριλίου, θα γίνουν τα δύο σκέλη του αγώνα, με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί. Και τις δύο ημέρες, ο δρόμος θα κλείσει από τις 9 το πρωί.