Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
05:03:30

Χαλκίδα

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στη Χαλκίδα

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, 15 με 17 Μαρτίου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων.
Το πρόγραμμα του τριημέρου, έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Μαρτίου, «ΣΑΤΥΡΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»
• «Σατυρικός Γάμος», με τον Αγά και τη Χανούμα... Αναβίωση του παραδοσιακού Αποκριάτικου εθίμου, με χορούς και σκωπτικά τραγούδια, από το Παράρτημα Χαλκίδας του Λυκείου Ελληνίδων, στις 7:30 το βράδυ στην πλατεία Μάλλιου, μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι».

Σάββατο 16 Μαρτίου, ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
• Το στεριανό κομμάτι του «Θαλασσινού Καρναβαλιού». Μια μεγάλη παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων, με άρματα και πλήθος Καρναβαλιστών με ευρηματικές ενδυμασίες και κατασκευές, η οποία ξεκινά στις 5 το απόγευμα από το «Κόκκινο Σπίτι» και μέσα σε ξέφρενους ρυθμούς, με μουσικές latin, 80s και disco, καταλήγει στην παραλία, μέχρι τη γέφυρα του Ευρίπου.

Σάββατο 16 Μαρτίου, «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ»
• «Νύχτα των πολύχρωμων προσφορών» (κατά το γνωστότερο «Λευκή Νύχτα») διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Ατμόσφαιρα στο κλίμα της Αποκριάς, πολύχρωμη και χαρούμενη, μουσικά ταξίδια παρέα με τους «Μαντάρα» και μεγάλες προσφορές στα καταστήματα.

Κυριακή 17 Μαρτίου, «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ»
• Πλήθος δραστηριοτήτων για τα παιδιά, με το γενικό τίτλο «Αποκριάτικες περιπέτειες», από το Πολιτισμικό Σχολείο» του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ' Αλωνάκι», που μεταφέρεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με «το κουδούνι να χτυπάει» στις 11 το πρωί.

Κυριακή 17 Μαρτίου, ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
• Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας χωρίς θάλασσα δεν γίνεται. Η τελετή λήξης έχει (και) φέτος πρωταγωνιστή τη θάλασσα της πόλης και τα μοναδικά νερά της. Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις και ιστορίες «στα ίχνη του Ευρίπου», μέσα από ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων και πολλών εκπλήξεων, που ξεκινάει στις 7 το βράδυ...

Κυριακή 17 Μαρτίου, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
• Η τελευταία βραδιά της Αποκριάς κλείνει, αμέσως μετά και πάλι στην παραλία της πόλης, με συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια, παρέα με την μπάντα του και μουσικές και τραγούδια που προτρέπουν σε χορούς και αγκαλιές.