Παρασκεύη 01 Μαρτίου 2024
21:59:18

Χαλκίδα

«Μη φοβάσαι να μιλήσεις», όταν κάποιος σε παρενοχλεί

Την παρουσίαση του παραμυθιού «Μη φοβάσαι να μιλήσεις» της Χρύστας Δημαρέλου διοργανώνει το 20ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, σε συνεργασία με τα 1ο, 6ο και 8ο Νηπιαγωγεία Χαλκίδας, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δήμου Χαλκιδέων επί της Αβάντων 50 (1ος όροφος).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η λογοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός και συστημική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα - Αλίκη Δεληβοριά - Δημαρέλου θα μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

[ Η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών είναι φαινόμενο πιο συχνό από όσο θέλουμε να νομίζουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα φοβούνται, σιωπούν και βιώνουν το τραύμα μόνα τους για όλη τους τη ζωή με σοβαρές συνέπειες. Η ομιλήτρια θα αναπτύξει με τρόπο προσιτό για τις μικρές ηλικίες: Πώς θα μιλήσουμε για το ευαίσθητο αυτό θέμα στα παιδιά και τους μαθητές μας; Πώς θα τα μάθουμε για τα όρια του σώματος; Πώς θα μπορούν να λένε δυνατά «όχι»; Πώς δε θα φοβούνται να μας μιλήσουν, όταν κάποιος τα παρενοχλεί; ]