Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
05:54:47

Χαλκίδα

Θεατρική «Επιστροφή στο φόνο», με ...συνταγή Αγκάθας Κρίστι

Το έργο «Επιστροφή στο φόνο», βασισμένο στην ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Πέντε Μικρά Γουρουνάκια», παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή της αίθουσας «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ, αντίστοιχα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
«Δεν έχω ανάγκη να σκύψω και να μετρήσω τα αποτυπώματα των υποδημάτων, να μαζέψω τις γόπες των τσιγάρων και να εξετάσω τα τσακισμένα γρασίδια. Μου αρκεί να καθίσω στην καρέκλα μου και να σκεφτώ.»
Δεκαπέντε χρόνια πριν, η όμορφη Κάρολαϊν Κρέιλ καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της. Τώρα η κόρη της αναθέτει στον Πουαρό να αποκαταστήσει τη μνήμη της. Υπήρχαν ακόμη πέντε ύποπτοι και όσο το σκέφτεται ο Πουαρό τόσο επανέρχεται στο μυαλό του εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα πέντε γουρουνάκια – το ένα πήγε στην αγορά, το άλλο στο σπίτι κλείστηκε καλά, και πάει λέγοντας. Κάποιο από τα πέντε γουρουνάκια, όμως, ίσως έκανε έναν φόνο και μένει ακόμη ατιμώρητο. Αν είναι έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα το βρει, βάζοντας τη λογική του να δουλέψει...
Μια ιστορία μυστηρίου και συνεχών ανατροπών.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά / Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στυλιανή Κλείδωνα / Φωτογραφία – Video: Γιώργος Κρίκος

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Φρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Ελένη Βουτυρά, Σαράντος Γεωγλερής, Κωνσταντίνος Λάγκος, Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Μπουκουβάλα, Στέλλα Κοσμοπούλου, Στυλιανή Κλείδωνα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 17 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων – ΑμεΑ – άνω 65 ετών): 15 ευρώ
Προπώληση: https://www.more.com/theater/epistrofi-sto-fono-xalkida-1/  (με γενική τιμή 15 ευρώ).