Παρασκεύη 01 Μαρτίου 2024
22:14:19

Χαλκίδα

Return of the Creeps - Return to Mizmaze fanzine

Το μουσικό ντοκιμαντέρ Return of the Creeps παρουσιάζεται το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Έρχεται Χαλκίδα, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Punkfilmfest Berlin στο Βερολίνο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού, και αμέσως μετά την συμμετοχή του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Αθήνας (Νύχτες Πρεμιέρας) και Μπράουνσβαϊγκ.
Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ από τον Νίκο Χαντζή (δημιουργό και του Music For Ordinary Life Machines), για την Creep Records, μία από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα. Που διηγείται κάτι από τα σκοτεινά μουσικά 80's, ιστορίες 33 και 45 στροφών, με κειμήλια και εικόνες σε κόντακ χαρτί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση (Q&A) με τον δημιουργό.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη των κομμωτηρίων «Alex Hair Studio» και του αθλητικού σωματείου ΠΑΠΕΛ Χαλκίδας.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με after DJ set party στην μπυραρία «Γαλατικό Χωριό». Τις μουσικές θα επιλέξουν οι Antoine Catelan και Sanity Assassin. Έναρξη, στις 10:30 το βράδυ. Είσοδος, ελεύθερη.

Περί Mizmaze fanzine ..............................................................................
Η προβολή διοργανώνεται από μέλη της ομάδας του Mizmaze fanzine που δημιουργήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας την περίοδο 1987-1988 και μέσα σε διάστημα ενάμιση περίπου έτους, κατάφερε να κυκλοφορήσει συνολικά 17, διοργάνωσε αρκετές συναυλίες με μερικά από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της εγχώριας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της περιόδου.
Το Mizmaze είχε ένα πυρήνα συντακτών που αποτελείτο από τους Νίκο Ρούτση, Τάσο Τσακάλη, Άρη Κοντοάγγελο, Αντώνη Κατελάνο, Γιάννη Βασιλείου, Μπάμπη Σταυρουλάκη, Γιάννη Χουλιαράκη, Τάσο Σταυρουλάκη, Στάθη Λειβαδίτη (ο οποίος και θα προλογίσει την προβολή) και πολλούς άλλους συνεργάτες, από τη Χαλκίδα και την υπόλοιπη Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Μπάμπης Αργυρίου, από το ιστορικό φανζίν Rollin Under.
Ένας από τους στόχους της προβολής του ντοκιμαντέρ είναι και η επανασύνδεση των ιδρυτικών μελών και των μελών της συντακτικής ομάδας του Mizmaze και η επαναδραστηριοποίηση τους για την έκδοση ενός επετειακού τεύχους ή ανάλογης έκδοσης.
......................................................................................................................................

RETURN OF THE CREEPS
Ντοκιμαντέρ | Ελλάδα | 2023 | Έγχρωμο | 99'
Αθήνα, 1982. Κάπου ανάμεσα σε Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια, γεννιέται η Creep Records. Στον βραχύχρονο αλλά πλούσιο κατάλογό της, έκαναν το δισκογραφικό τους πέρασμα μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής. Σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων, η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους, οι οποίοι έως σήμερα αποτελούν μουσικά έργα ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της, Μπάμπη Δαλίδη, αναδύεται ένα ντοκιμαντέρ για μια από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα που έδωσε στέγη σε αρκετές underground μπάντες των 80's. Το έργο πλαισιώνουν μέλη των συγκροτημάτων που δισκογράφησαν στην Creep.
Σκηνοθεσία: Νίκος Χαντζής
Παραγωγή: Press Eject and Give me the Tape
Κάμερα - Μοντάζ: Νίκος Χαντζής | Μιξάζ: Γιάννης Λαμπέλ
Υποτιτλισμός: Σταυρούλα Τσιάρα | DCP: Πάνος Αγγελοθανάσης
Συμμετέχουν οι: Γιάννης-Λυσίας Αναστασόπουλος (Clown), Ηλίας Αναστασόπουλος (Clown), Φρανκ Βακούλας (Headleaders), Δημήτρης Βασιλάκης (Art Of Parties), Παντελής Βασιλάκης (Art Of Parties), Μπάμπης Δαλίδης (Ιδρυτής Creep Records, Villa 21), Αιμίλιος Κατσούρης (Μουσικοκριτικός, Hitch-Hyke Records), Γιώργος Κουλούρης (South Of No North), Γιάννης Μανιάτης (Metro Decay), Χρήστος Μανωλίτσης (Ηχολήπτης), Άκης Μπογιατζής (Cpt Nέφος), Δημήτρης Μπούρας (Inner Ear Records), Άγγελος Νικολόπουλος (Angelo & His Egos), Πάνος Dread (Geheimnis Records), Ανδρέας Παπαδόπουλος (Villa 21), Γιάννης Παπαϊωάννου (Rehearsed Dreams), Ilona Prism (The Vyllies), Γιώργος Ρουμάνης (The Reporters), Λάκης Χαλκιόπουλος (Headleaders).
Μουσικές των: Angelo & His Egos, Art Of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South Of No North, Villa 21, The Vyllies, Yell-O-Yell. ]