Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:35:34

Χαλκίδα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει Πηνελόπη Δέλτα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στη Χαλκίδα με το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της στην «Παιδική Σκηνή», για άλλη μία χρονιά ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και κάνουν σταθμό και στη Χαλκίδα, για να προσφέρουν στα παιδιά -και όχι μόνον- μια προσεγμένη παράσταση, πλούσια σε μηνύματα.
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» είναι ένα υπέροχο, έργο της Πηνελόπης Δέλτα που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους. Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι γεμάτο «θησαυρούς», που το παιδί καλείται να ανακαλύψει.
Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα. Με τα ονόματα που δίνει στους ήρωες της η κορυφαία πεζογράφος, να ξεδιπλώνουν εύκολα τον κάθε χαρακτήρα του έργου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Στο πλούσιο βασίλειο των Μοιρολάτρων, τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος, ο οποίος θα βασιλέψει αστόχαστα. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω, μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά από το διπλανό βασίλειο, θα αποκτήσουν τρεις κόρες, τη Ζήλιω, την Πικρόχολη, τη Ρηνούλα και τον Συνετό Β'. Μαζί όμως θα καταφέρουν και μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία. Το θησαυροφυλάκιο να αδειάζει! Η χώρα να δανείζεται συνέχεια και ο τόπος να ερημώνει.
Ο Συνετός Β', εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους. Για καλή τους τύχη, στο δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρά-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους, θα παραμείνουν και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στο λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή - Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή / Κίνηση – Χορογραφίες - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση – Ενορχήστρωση & Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας / Στίχοι & Επιλογή Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης / Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Κατερίνα Μπανασάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Χριστίνα Κουλουμπή ή Ελένη Ζιώγα, Γιάννης Νικολάου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ξένια Παυλοπούλου, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης κ.α.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος / Προπώληση: 12 ευρώ

Τα 2 ευρώ ανά εισιτήριο θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του διοργανωτή Συλλόγου ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός»

Εισιτήρια προπωλούνται: πρώην σινεμά Rex / κατάστημα Αίσωπος (Αβάντων 6 – 2221023623) / βιβλιοπωλείο Ίαμβος (Σαλονικιού 4 2221079403) / καταστήματα παιδικών Μπαξεβάνη (Κριεζώτου & Ερμού 52 – 2221077607) / αρτοποιία – μπισκοτοποιία Β. Τέλειος Β. (Κριεζώτου 27 – 2221400573) / Σταυρούλα (Βίλλυ) Σκιά - Νικολάκη (6936526045) / viva.gr