Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023
17:58:58

Χαλκίδα

Μια κωμωδία καταστάσεων γλυκιά σαν «Μαύρη Σαμπούκα»

Η κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου «Μαύρη Σαμπούκα» παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

Μετά από δύο «σε εξαντλητικό βαθμό» sold out περιόδους και πολλά θεατρικά βραβεία, το θεατρικό alk of the town ταξιδεύει καλοκαιρινή περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας στάση και στη Χαλκίδα.
Δίνοντας την ευκαιρία στους θεατρόφιλους να απολαύσουν μια παράσταση με δαιμονική ενέργεια, τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου, που μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο!

ΤΟ ΕΡΓΟ
Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!
Όλα ξεκινούν από μια... λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος.
Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής...
Η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία - ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου
Σκηνικά: Λία Ασβεστά / Βοηθός Σκηνοθέτη - Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη
Logo by: Inkaholic Tattoo / Photos: Θοδωρής Χανιώτης / Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου
Παραγωγή: «Το Θέατρο»

Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος
Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ / Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr