Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:02:49

Χαλκίδα

Evia Film Project | Με Πορτοκάλογλου και «Αγία Φανφάρα»

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φέρνει τη μουσική σε πρώτο πλάνο και προσκαλεί το κοινό σε δύο μουσικές βραδιές:

- την Τετάρτη 21 Ιουνίου, έξω από το «Ελύμνιον» στη Λίμνη

Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και αμέσως μετά την προβολή της ταινίας «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος», η μπάντα «Αγία Φανφάρα» θα περιμένει τους θεατές έξω από το «Ελύμνιον» για να τους συνοδεύσει μουσικά μέχρι την προκυμαία της Λίμνης.
Η «Αγία Φανφάρα» είναι μια μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών αποτελούμενη από πολυμελή ομάδα μουσικών από διαφορετικές αφετηρίες. Στις συναυλίες της ακούγεται κατά κύριο λόγο ένα κράμα από παραδοσιακούς σκοπούς και σύγχρονα τραγούδια της Ελλάδας και της ευρύτερης Βαλκανικής Χερσονήσου και Ανατολικής Μεσογείου.

- το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ στην πλατεία Θερμοποτάμου στα Λουτρά Αιδηψού

Λήξη των πενθήμερων δράσεων του 2ου Evia Film Project (που συνενώνουν σινεμά, βιωσιμότητα, μουσική και επιμόρφωση) με μια μεγάλη συναυλία με τον τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος μας κρατά συντροφιά τα τελευταία χρόνια μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1, στήνει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών.
Στο πλευρό του θα έχει την Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές και τον πιστό συνοδοιπόρο του, Βύρωνα Τσουράπη, έναν νέο τραγουδοποιό και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες» (Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή / Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή / Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο / Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή / Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και στις δύο εκδηλώσεις, όπως σε όλες τις δράσεις του Evia Film Project.

.